FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch loopt in het Spartaanse mes

16 september 2018 om 21:46

FC Den Bosch is er zondagmiddag niet in geslaagd om punten mee te nemen bij Sparta. De Rotterdammers, een van de titelfavorieten, wonnen met 2-0. Die stand was bij de rust al bereikt.

Voor FC Den Bosch was het de eerste grote test om te kijken waar het staat. Wil Boessen had, mogelijk ingegeven door de 5-3-2 van Sparta, enkele wijzigingen in zijn elftal doorgevoerd. Zo speelde Nicholas Romat op de rechtsbackpositie en speelde Stefano Beltrame als een soort hangende linksbuiten. Jordy van der Winden mocht weer op zijn vertrouwde linksbackpositie plaatsnemen, nu Stefan Velkov terug was van zijn interlands.

In de eerste tien minuten van het duel nam FC Den Bosch voetballend het initiatief en was de bal regelmatig op de Spartaanse helft. De eerste grote kans was echter voor de thuisploeg: na een voorzet van de linkerflank kon Rayhi inschieten, maar Wouter van der Steen redde op die honderd procent kans. Het bleek slechts een waarschuwingsschot, want twee minuten later kon Veldwijk wel scoren uit een identieke situatie.

Uit de volgende aanval van Sparta was het wederom raak. Nu was het een voorzet van de rechterflank die door Rayhi tegen de touwen werd gewerkt: 2-0. FC Den Bosch moest even bekomen van die treffers, maar had tien minuten na de 2-0 wel de aansluitingstreffer moeten maken. Stefano Beltrame faalde echter oog in oog met doelman Kortsmit van Sparta. Uit een hoekschop scoorde Sparta ook nog een derde treffer, maar die werd geannuleerd wegens duwen.

Na rust liet Sparta wederom de bal aan Den Bosch. Het lukte de Bosschenaren echter niet om te penetreren in de vijandelijke zestienmeter. De beste kans was nog voor Sparta: na een enorme flater van Van der Steen dacht Veldwijk te scoren, maar de bal werd nog van de lijn gegleden. Pas in de laatste twintig minuten, toen FC Den Bosch wat opportunistischer ging spelen, kwamen er wat kansen. Stefano Beltrame opende het bal met een schot net over vanaf de rand van het strafschopgebied, uit een counter redde Van der Steen op een schot van Royston Drenthe.

Nadat Veldwijk uit een counter een reuzenkans op 3-0 had laten liggen, had het nog spannend kunnen worden. Beltrame vond echter vanuit een lastige hoek de lat en twee vrije trappen (eentje van Danny Holla en eentje van Imrane Oulad Omar) werden door de muur over gekopt. Zodoende werd het in de slotminuten niet meer spannend en kon Sparta de punten over de streep brengen.

Bron: FCDBFans.nl