FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch hard onderuit tegen Almere

FC Den Bosch hard onderuit tegen Almere

21 september 2018 om 22:12

FC Den Bosch is in eigen huis op een koude douche getrakteerd. In een wedstrijd met twee ambitieuze teams was het Almere City dat, na een snelle rode kaart voor Sam Kersten, ruim won van FC Den Bosch.

Ten opzichte van zondag had Wil Boessen een wisseling doorgevoerd. Kevin Felida moest plaatsnemen op de bank, Amine Khammas startte in de basis. Jordy van der Winden werd daardoor naar de linksbuitenpositie gedirigeerd. Wat het precieze idee achter die keuze was, zullen we nooit weten. Al na 9 minuten trok Sam Kersten na een eigen fout aan de noodrem en werd hij met rood naar de kant gestuurd. De penalty werd door Niek Vossebelt onberispelijk ingeschoten.

Daarvoor had Almere al een grote kans gemist, maar na de rode kaart was het opvallend genoeg even FC Den Bosch dat het initiatief nam. Na een steekpass van Danny Verbeek schoot Rauno Sappinen hard de 1-1 tegen de touwen. Even later probeerde Stefano Beltrame het met een mooie krul, maar de keeper van Almere kreeg daar nog een hand tegen. Aan de andere kant belandde een schot van Almere uit een scherpe hoek op de paal.

Na de rust nam Almere volledig het initiatief en kwam FC Den Bosch er nog nauwelijks uit. Na een uur bracht Boessen de Finse verdediger Leo Vaisanen voor Stefano Beltrame, vermoedelijk om het punt te koesteren, maar dat werkte averechts. Nauwelijks vier minuten na die wissel was het al 1-2: een schot van de rand 16 werd door Wouter van der Steen nog gekeerd, maar Niek Vossebelt kon simpel binnenkoppen.

FC Den Bosch moest, maar tot ongenoegen van het publiek was het uitgerekend spits Rauno Sappinen die naar de kant werd gehaald, in ruil voor een andere spits, Iker Hernandez. De 5-3-1 hielp ook niet in het beperken van de schade; uit een vrije trap kopte Almere de 1-3 tegen de touwen en in de slotfase ging invaller Kip nog alleen op Van der Steen af. Hij vond in twee instanties ook het net. FC Den Bosch wist daar geen enkel schot tussen de palen tegenover te stellen.

Bron: FCDBFans.nl