FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bekeravontuur na een ronde ten einde

Bekeravontuur na een ronde ten einde

25 september 2018 om 21:54

Voor FC Den Bosch is het bekeravontuur ten einde. De ploeg van Wil Boessen verloor vanavond van de verrassende nummer 4 van de eredivisie, Heracles Almelo. Dat trad wel aan met een groot aantal reserves.

Waar Heracles met 9 andere namen aantrad ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd, waren dat er bij FC Den Bosch ook een paar. Leo Vaisanen verving in het centrum de geschorste Sam Kersten en Imrane Oulad Omar speelde voor de geblesseerde Stefano Beltrame, maar nam plaats op de linkerflank. Kevin Felida was ook terug in de basis; Jordy van der Winden ging terug naar zijn vertrouwde linksbackpositie.

FC Den Bosch kreeg in de openingsfase een grote kans om de score te openen. Uit een voorzet van Danny Verbeek kreeg Rauno Sappinen een vrije kopkans, maar de doelman van Heracles redde knap. Even later was het alsnog 1-0: uit een hoekschop van diezelfde Verbeek schoot Stefan Velkov bij de eerste paal pinnen. Lang kon FC Den Bosch echter niet van de voorsprong genieten; na de eerstvolgende aanval was het alweer gelijk. Vincent Vermeij schoof door de benen van Wouter van der Steen raak na een voorzet.

Daarna nam Heracles de wedstrijd langzaamaan in handen, maar door het lage tempo vielen er aan beide kanten weinig mogelijkheden te noteren. Imrane Oulad Omar probeerde het eens met een lob, maar hij wist de lange doelman van Heracles niet te verrassen. Aan de andere kant werd een Almelose treffer vanwege buitenspel geannuleerd.

Ook in de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig voor beide doelen, maar uit het niets kwam Heracles op voorsprong. De treffer was ogenschijnlijk simpel; vanaf de rechterflank werd de bal voorgegeven, waarna Vermeij ongehinderd kon binnenkoppen. FC Den Bosch moest wat en Sven Blummel probeerde het van ver met een vrije trap, die door de keeper van Heracles onder de lat vandaan werd getikt.

Boessen bracht Hernandez en Gashi als extra aanvallers, die Danny Holla en Imrane Oulad Omar kwamen vervangen. Met name de Spanjaard maakte een sterke indruk. FC Den Bosch drukte en drukte, maar omdat het erg vol was, waren de kansen schaars. Heracles overleefde een aantal scrimmages en dode spelsituaties en hield zodoende in de slotfase stand. FC Den Bosch kan zich daardoor volledig gaan richten op de competitie.

Bron: FCDBFans.nl