FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch houdt punten thuis tegen AZ

Den Bosch houdt punten thuis tegen AZ

28 september 2018 om 22:26

FC Den Bosch heeft haar eerste thuiszege te pakken. In De Vliert wonnen de Bosschenaren met 3-1 van de beloften van Jong AZ. Verdiend was die overwinning wellicht niet, belangrijk zeker wel.

Bij FC Den Bosch was Sam Kersten terug in de basis, nadat hij zijn schorsing had uitgezeten. Albin Gashi nam links voorin plaats en Kevin Felida verving de licht geblesseerde Danny Holla op het middenveld. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Jong AZ dat het initiatief nam. Toch was het FC Den Bosch dat de eerste goede kans kreeg. De uitstekend spelende Rauno Sappinen zette goed door en poeierde op de lat. Een minuut later was het alsnog raak: de keeper van AZ schoot de bal zo tegen iemand aan, Sappinen kon doorlopen en de bal zo in het lege doel schuiven.

De openingstreffer bracht echter geen verandering in het spelbeeld. Jong AZ dicteerde en FC Den Bosch onderging het spel. Bij vlagen werd Den Bosch echt van het kastje naar de muur gespeeld, maar grote mogelijkheden bleven uit. Uit een incidentele tegenstoot claimde Sappinen tevergeefs een strafschop. Wouter van der Steen moest uiteindelijk twee keer handelend optreden; een keer ontsnapte Den Bosch echt, toen een kopbal voorlangs ging.

Met twee vervangingen (Leo Vaisanen voor Stefan Velkov en Imrane Oulad Omar voor Albin Gashi) ging het de tweede helft beter dan de eerste. FC Den Bosch zette Jong AZ wat eerder vast. Het leidde al snel tot een grote kans: Imrane Oulad Omar was met een stift dicht bij de 2-0, maar de doelman lag op zijn voeten. Even later was het alsnog raak: een voorzet van Danny Verbeek werd binnengegleden door Sven Blummel.

Nadat Jong AZ de lat had geraakt, werd het een kwartier voor tijd 3-0. Oulad Omar wilde de doelman van AZ verrassen met een boogbal. Dat leek te mislukken, maar de doelman van AZ ging op koddige wijze in de fout: 3-0. Dat Druijff namens AZ in de slotminuten nog een vrije trap prachtig binnenschoot, deerde uiteindelijk niet meer.

Bron: FCDBFans.nl