FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Update verkoop aandelen aan Jordania

Update verkoop aandelen aan Jordania

5 oktober 2018 om 17:01

Op donderdag 27 september heeft de Licentiecommissie van de KNVB de overdracht van de aandelen van FC Den Bosch aan Kakhi Jordania inhoudelijk besproken.

Eerder deze week ontving FC Den Bosch hierover een schriftelijke reactie. Afgelopen september beoordeelde de Licentiecommissie de ontvangen documenten al positief op compleetheid, vorige week deed zij dit op inhoud. Dit heeft geresulteerd in een aantal aanvullende vragen, die ter beantwoording zijn voorgelegd. De antwoorden op deze vragen worden op korte termijn teruggekoppeld aan de Licentiecommissie, die eind oktober opnieuw bij elkaar komt.

Het is dus niet vreemd dat de Licentiecommissie de verkoop nog niet heeft goedgekeurd. Het onderwerp stond immers ter bespreking op de agenda en (nog) niet als hamerstuk. Het proces werkt namelijk als volgt: stap 1 is kenbaar maken dat er een potentiele koper is (april 2018) en stap 2 is voldoen aan de eisen die de KNVB stelt aan een verkoop, wat in eerste instantie betekent dat er conform een eisen-lijst stukken moeten worden aangeleverd (augustus 2018). Nu is het aan de bond om deze stukken te beoordelen en de verkoop al dan niet goed te keuren. Dat traject vergt enige doorlooptijd. Enerzijds omdat de documenten talrijk zijn en de inhoudelijke beoordeling zorgvuldig gebeurt, anderzijds omdat de Licentiecommissie maar eens in de zoveel weken bij elkaar komt.

Clubleiding en beoogde eigenaar blijven het traject met grote interesse en vertrouwen volgen. Uit de eerste inhoudelijke terugkoppeling zijn voor FC Den Bosch geen onverwachte of negatieve verrassingen naar voren gekomen en de antwoorden die de commissie via de aanvullende vragen wenst, zullen wij op korte termijn geven. Nieuws en/of ontwikkelingen delen wij zo snel mogelijk via de officiƫle club- kanalen!

Bron: FC Den Bosch.nl