FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Ruime uitoverwinning in Maastricht

Ruime uitoverwinning in Maastricht

5 oktober 2018 om 21:57

FC Den Bosch heeft de aansluiting gevonden met het linkerrijtje. Op bezoek in Maastricht won de ploeg van Wil Boessen redelijk eenvoudig met 0-3 van MVV.

Bij FC Den Bosch ontbrak Sam Kersten vanwege een blessure aan de teen. Leo Vaisanen verving hem in het centrum. Imrane Oulad Omar speelde als linksbuiten, Danny Holla nam weer plaats op het middenveld. In het eerste kwartier gebeurde er eigenlijk niet zoveel in Maastricht. Holla probeerde van 30 meter de doelman van MVV te verrassen, maar dat mislukte. Een vallende kopbal van Stefano Beltrame had niet genoeg snelheid om tot treffer gepromoveerd te worden.

Uit een mooie aanval kwam FC Den Bosch toch op voorsprong. Na een vloeiende aanval over de rechterflank met Oulad Omar en Blummel verraste Beltrame de doelman van MVV in de korte hoek. Op slag van rust werd het zelfs 0-2: Danny Verbeek stak Sven Blummel weg, die rustig bleef en met rechts raak schoot. Even later ontsnapte FC Den Bosch wel aan de aansluitingstreffer. Door gegrabbel van Wouter van der Steen uit een vrije trap kreeg MVV een schietkans, maar de bal werd door Stefan Velkov van de lijn gekopt.

Direct na de rust gooide Rauno Sappinen het duel in het slot. Danny Holla stuurde de Est weg en die rondde koelbloedig af. Daarna was FC Den Bosch heer en meester en mocht MVV van geluk spreken dat er niet meer treffers vielen. Keeper Koopmans redde op een schot van Sven Blummel en even later was het bijna een eigen doelpunt van een verdediger van MVV.

Twintig minuten voor tijd kreeg Sven Blummel een uitgelezen mogelijkheid om zijn tweede van de avond te maken, maar na een mooie steekpass van Stefano Beltrame vond hij de doelman op zijn weg. Ook Beltrame (net over) en Blummel (redding keeper) hadden 0-4 kunnen maken. Intussen had Luuk Brouwers zijn rentree gemaakt na maandenlang blessureleed. Oussama Bouyaghlafen en Sven Blummel vonden de lat en paal nog op hun weg in de slotfase. Echt malen deden de meegereisde supporters daar niet om, want de drie punten waren al lang en breed in de tas.

Bron: FCDBFans.nl