FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Drie op een rij voor FC Den Bosch

Drie op een rij voor FC Den Bosch

12 oktober 2018 om 22:17

FC Den Bosch heeft de derde zege op rij geboekt. Hekkensluiter FC Dordrecht bleek een taaie tegenstander, maar door een goal van Stefano Beltrame bleven de punten toch in Den Bosch.

Vanwege de interlands miste FC Den Bosch vier spelers, waarvan drie in de achterhoede. Leo Vaisanen, Stefan Velkov en Amine Khammas werden allen opgeroepen voor hun vertegenwoordigende elftal. Ook Rauno Sappinen mocht het nationale shirt aantrekken. Het leverde logischerwijs een andere basisopstelling op. Achterin speelde Jeremy Fernandes centraal, samen met Sam Kersten, die terug was van een blessure.

Met Iker Hernandez in de spits startte FC Den Bosch overtuigend. Vrijwel continu was de ploeg van Wil Boessen aan de bal. Echte kansen bleven echter uit in de openingsfase. Na een minuut of 20 kwam Dordrecht wat beter in de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was pas na een halfuur en voor FC Den Bosch: Danny Holla mikte een vrije trap richting de hoek, maar de keeper van Dordrecht maakte er een corner van.

Op slag van rust was het Stefano Beltrame die de score opende. Hij joeg door op de centrumverdediger van Dordrecht, die in de fout ging. Beltrame bleef kalm oog in oog met de doelman en schoof de bal binnen. Direct na rust had Sven Blummel het duel in het slot kunnen gooien, maar met een halve volley trof hij uit een voorzet van Hernandez de paal.

Dordrecht zocht gedurende de tweede helft steeds meer de aanval en FC Den Bosch werd bij vlagen teruggedrongen. Toch bleven de beste kansen voor FC Den Bosch. Tot twee keer toe werd een counter met de ingevallen Jort van der Sande door Den Bosch niet goed uitgespeeld. Er kwam één grote kans voor Dordrecht: een schot van dichtbij strandde op de voeten van Wouter van der Steen. In de slotminuut kreeg FC Den Bosch nog een grote kans op 2-0, maar dat die gemist werd, deerde uiteindelijk niet.

Bron: FCDBFans.nl