FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch bindt ook Oss aan zegekar

20 oktober 2018 om 12:22

FC Den Bosch heeft gisterenavond ook TOP Oss aan de zegekar gebonden. De ploeg van Wil Boessen pakte de vierde zege op rij met een 0-1 overwinning.

Om 20:00 uur stonden beide ploegen aan de aftrap in het Frans Heesen Stadion. Beide ploegen starten fel en scherp aan de wedstrijd. FC Den Bosch begint sterker aan de wedstrijd en heeft duidelijk de overhand. Het vele balbezit kan nog niet tot grote kansen leiden, enkel tot een paar speldenprikjes. TOP Oss probeert er vooral uit te komen via de counter, maar zonder resultaat.

Door een foutieve inspeelpass in de 20e minuut komt Oussama Bouyaghlafen alleen voor de keeper te staat en hij zorgt voor de verdiende 0-1 voorsprong. Na het doelpunt dringt TOP Oss aan, maar zij kunnen geen gevaar stichten. Na een rommelige fase na de goal, neemt Den Bosch weer de overhand. Kort na de 0-1 krijgt FC Den Bosch een kans op de 0-2, deze wordt knap gekeerd door keeper Nick Olij. In de 26e minuut lost van de Winden een schot op goal, maar deze wordt opnieuw gekeerd door keeper Olij. TOP Oss komt na een halfuur wat meer in hun spel en dringen steeds meer aan.

In de 35e minuut gaat de bal rakelings langs het doel van Olij, nadat Holla een vrije trap neemt die door niemand wordt aangeraakt. Oussama Bouyaghlafen blijft dus de enige doelpuntenmaker in de eerste helft.

Na rust verandert het wedstrijdbeeld niet. De bal blijft vooral op eigen helft rondgaan en beide ploegen blijven slordig in het balbezit over de middellijn. Toch neemt TOP Oss het heft in handen. FC Den Bosch probeert het nu vanuit de counter. Na een goede voorzet van Dogan kan Janssen op doel schieten, maar hij schiet ver over. Op de counter komt FC Den Bosch er uit en Brouwers gaat alleen op goal af, Olij keert knap en de stand blijft 0-1.

In de 68e minuut schiet van der Winden wederom hard op goal, dit lijdt ditmaal tot een corner. In de 72e minuut krijgt TOP Oss een vrije trap vanaf 20 meter, deze komt recht in de handen van doelman Van der Steen terecht. TOP Oss is vooral gevaarlijk vanuit stilstaande situaties. Na een vrije trap van Smeets, wordt de bal overgekopt. In de 84e minuut ontstaat er een 1 op 1 situatie, met een uitstekende redding van doelman Wouter van der Steen. In de 90e minuut gaat Beltrame alleen op goal af maar hij brengt de ploeg niet op een 0-2 voorsprong.

Bron: FC Den Bosch.nl | Foto: Henk van Esch