FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch houdt punten thuis

27 oktober 2018 om 13:11

FC Den Bosch heeft de vijfde opeenvolgende overwinning te pakken. In eigen huis werd FC Eindhoven, dat al vijf wedstrijden ongeslagen was, met 3-1 verslagen. Daardoor stijgt Den Bosch nu naar de vierde plaats.

Vanwege lichte blessures startten Danny Holla en Sven Blummel op de bank bij FC Den Bosch. Rauno Sappinen was daarentegen weer terug van een blessure en stond in de punt van de aanval. Nadat het eerste kwartier zonder grote kansen was verstreken, was het Nicholas Romát die op weergaloze wijze de score opende. Hij schoot vanaf de rechterflank de bal met gevoel in de verre kruising.

Na de openingstreffer werd het gaandeweg slordiger bij FC Den Bosch. Weliswaar kreeg Julian Marchioni nog een goede kans op 2-0, maar was het aan de andere kant Wouter van der Steen die in een één-op-één situatie de gelijkmaker voorkwam. Uit een hoekschop wist Van der Steen ook nog te redden, maar vlak voor rust viel toch de gelijkmaker. Na een dieptepass werd Van der Steen verslagen met een boogbal, die door een speler van Eindhoven simpel in het lege doel kon worden gekopt.

De bezoekers kwamen na de rust goed uit de kleedkamer. Van der Steen moest direct redden op een schot van afstand en de daarbij behorende rebound. Daarna kreeg FC Den Bosch meer grip op het duel en werden de Eindhovense mogelijkheden en kansen schaarser. Rauno Sappinen miste in een kort tijdsbestek twee kansen voor FC Den Bosch. Na ruim een uur spelen werd het toch 2-1. Sappinen veroverde de bal op het middenveld, stak Beltrame weg en die vond de verre hoek.

In de slotfase probeerde Eindhoven nog wel de gelijkmaker te forceren, maar defensief stond het bij FC Den Bosch als een huis. Kansen voor Eindhoven kwamen er dan ook niet. In de slotminuut werd het zelfs nog 3-1 uit een counter. De ingevallen Jort van der Sande kopte de bal goed door naar Sven Blummel, die oog in oog met de doelman niet faalde.

Bron: FCDBFans.nl