FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch verlost van maandagavondvloek

Den Bosch verlost van maandagavondvloek

5 november 2018 om 22:27

FC Den Bosch heeft de zesde zege op rij te pakken. Op bezoek bij Jong PSV werd het, op de vermaledijde maandagavond, 0-1 door een rake kopbal van verdediger Stefan Velkov.

FC Den Bosch begon met een aantal wisselingen ten opzichte van de thuiswedstrijd van FC Eindhoven. Door een blessure van Sven Blummel nam Jordy van der Winden voorin plaats. Amine Khammas speelde als back. Dat deed ook Mats Deijl, die Nicholas Romat verving. Op het middenveld verving Julian Marchioni de geschorste Danny Verbeek.

In de eerste helft was FC Den Bosch iets sterker dan Jong PSV, maar het was van beide kanten zoeken naar een opening. Daardoor waren de kansen schaars en was er voor de neutrale kijker niet veel te genieten. Julian Marchioni had FC Den Bosch wel op voorsprong moeten koppen in de openingsfase, maar hij kopte geheel vrijstaand over het doel. Rauno Sappinen was even later met een schot gevaarlijk en had op slag van rust eigenlijk recht op een strafschop, maar kreeg die niet.

Ook in het eerste kwartier na rust gebeurde er niet zoveel voor beide doelen. Plots leek de thuisploeg op 1-0 te komen, maar Verreth schoot staalhard tegen de onderkant van de lat. Een kwartier voor tijd kreeg ook FC Den Bosch een honderd procent kans. Sappinen onderschepte een te korte terugspeelbal en besloot vanuit een lastige hoek zelf op het lege doel te schieten. De bal werd van de lijn gehaald, maar dat had zeker een doelpunt moeten zijn.

Tien minuten voor tijd kwam de openingstreffer er toch. Uit een voorzet van Luuk Brouwers kwam Stefan Velkov heel hoog en hij kopte de bal knap in de hoek. In de slotfase probeerde Jong PSV het nog met een extra spits, maar kansen kwamen er, behoudens een claim op een strafschop, niet.

Bron: FCDBFans.nl