FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Fantastische avond voor FC Den Bosch

Fantastische avond voor FC Den Bosch

10 november 2018 om 00:36

FC Den Bosch heeft zich gehandhaafd in de absolute top van de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd titelfavoriet FC Twente met 2-1 geklopt in een zinderende wedstrijd.

Bij FC Den Bosch had Luuk Brouwers een basisplaats, nadat hij vorige week al was ingevallen. FC Den Bosch speelde een soort 4-4-2, met Brouwers hangend op rechts. Jordy van der WInden was weer linksback; Oussama Bouyaghlafen linksbuiten. In de openingsfase leek er wel wat spanning te staan op de ploeg van Wil Boessen. Nadat die was weggespeeld, ontstond de eerste grote kans voor FC Den Bosch. Jordy van der Winden schoot via de handen van de doelman op de onderkant van de lat.

Nadat een poging van Stefano Beltrame was gekeerd, maakte de Italiaan even later alsnog 1-0. Na een goede een-twee met Luuk Brouwers werkte de huurling van Juventus heerlijk achter het standbeen binnen. Enkele minuten later was de voorsprong verdubbeld: na een vrije trap bokste de doelman de bal weg, Stefan Velkov kopte met een mooie boog raak in de verre hoek.

Na de 2-0 voerde Twente de druk op en Tom Boere knikte de 2-1 binnen, maar werd terecht teruggevlagd voor buitenspel. Even later werd het alsnog 2-1. Stefan Velkov gleed half over de bal heen, Boere profiteerde dankbaar van dichtbij op het moment dat FC Den Bosch virtueel koploper was in de eerste divisie. Na de 2-1 werd FC Den Bosch fors onder druk gezet en kwam het nauwelijks nog van de eigen helft af. Er kwam eén grote kans voor Twente op de gelijkmaker: Boere kon van dichtbij uithalen, maar raakte de bal slecht, waardoor deze naast hobbelde.

Na rust zette Twente een stuk minder vroeg druk en dat zorgde er mede voor dat FC Den Bosch goed uit de kleedkamer kwam. Twee reddingen van Twente-keeper Drommel en vier schoten naast leverde het Bossche overwicht op. Omdat de tijd vorderde, nam Twente noodgedwongen het initiatief. Een kwartier voor tijd kwam er een extra spits bij en Stefan Velkov kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor het tegenhouden geblazen werd voor FC Den Bosch.

Met Leo Vaisanen erbij was het wel spannend, maar Twente kwam eigenlijk niet aan een fatsoenlijke kans in de resterende minuten. De beste mogelijkheid was eigenlijk nog voor FC Den Bosch: de ingevallen Kevin Felida schoot uit de draai op de vuisten van Drommel. Toch werd het bijna nog 2-2: een van richting veranderd schot werd door Wouter van der Steen op katachtige wijze onder de lat vandaan gedoken. Daarna kon het Bossche feest echt losbarsten.

Bron: FCDBFans.nl