FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Plussen en verbeterpunten na heropening M

Plussen en verbeterpunten na heropening M

16 november 2018 om 21:38

FC Den Bosch is lovend over de support tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Stadion De Vliert kolkte als vanouds. Na de heropening van de Oosttribune zijn er vooral plussen en een paar verbeterpunten.

Op woensdag 14 november is de heropening van de oosttribune geëvalueerd door een afvaardiging van supporters en clubofficials. De belangrijkste conclusie is dat niet alleen het opnieuw in gebruik nemen van de oosttribune een feestje was, vooral de wedstrijd en het resultaat zorgden voor een feestelijke avond voor FC Den Bosch-supporters. Met prachtig, gepassioneerd voetbal klaarden onze spelers de klus en was de zevende opeenvolgende overwinning een feit! Een ongekende luxe, die smaakt naar meer.

Trots zijn wij op onze spelers en staf. Maar niet alleen op hen. Trots zijn wij namelijk ook op onze supporters die zich in de slotminuten van de wedstrijd niet lieten provoceren door een deel van de FC Twente-aanhang, die zich een weg tot het speelveld meende te moeten forceren. Daarnaast verdienen onze stewards en beveiligers een groot compliment. Het was hun daadkrachtige en kordate optreden dat ervoor heeft gezorgd dat deze kwaadwillenden onze supporters niet konden bereiken. De afhandeling van dit incident is een zaak van de politie. FC Den Bosch heeft bij FC Twente een claim neergelegd voor de materiële schade.

Genoeg daarover. Liever hebben we het over onszelf, over wat goed ging en over wat nóg beter kan. Want verbeterpunten zijn er ook. Uit de evaluatie met supporters is gebleken dat nog niet alles picobello in orde was:

- De bestrating bij M8 is ongelijk;
- Er waren te weinig toiletten;
- Het hekwerk richting het veld is niet stevig genoeg;
- De geluidsinstallatie was niet hoorbaar op de oosttribune;
- Er was niet overal de mogelijkheid om iets te drinken.

Ook vanuit de club kwam een evaluatiepunt, en die is dat er, ondanks een oproep vooraf, toch nog veel supporters op het gangpad voor de oosttribune stonden. Gangpaden en trappen zijn vluchtwegen en voor ieders veiligheid moeten deze daarom vrij zijn. De brandweer ziet hier – terecht – strikt op toe en wil dat we hier met z’n allen nog beter op letten. Bij niet naleving volgen er helaas forse boetes voor de club met alle gevolgen van dien. Steun je club en houd je ook aan de voorwaarden.

Wat gaan we er concreet aan doen?
- De bestrating wordt in orde gemaakt;
- Er komen meer toiletten met urinoirs;
- Het hekwerk wordt verstevigd;
- De geluidsinstallatie wordt gerepareerd;
- Naast de tribune en naast de cateringpunten worden bij wijze van proef statafels
neergezet. We gaan kijken of dit iets oplost;
- Bij de komende thuiswedstrijden worden pamfletten uitgedeeld met daarop het dringende verzoek de gangpaden vrij te houden tijdens de wedstrijd. Onze stewards zullen de supporters hier proactief aan helpen herinneren , mocht dat nodig zijn.

Kaartverkoop
Eerder hebben we al gezegd en geschreven dat we goed gedrag zullen belonen. Dankzij de positieve houding van onze supporters bij de afgelopen wedstrijd, kunnen we de kaartverkoop voor de oosttribune, en de daarbij horende voorwaarden, versoepelen! Deze zijn vanaf nu gelijk aan de kaartverkoopvoorwaarden op de andere tribunes (vier kaarten per persoon). Let wel, per wedstrijd kan dit – op last van de veiligheidsdriehoek – anders zijn, maar in de meeste gevallen is het tonen van een ID (of online registratie), clubcard of seizoenkaart voldoende.

Kortom, we zijn op de goede weg. We kijken uit naar de volgende thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Maar eerst wacht SC Telstar in Velzen. Het doet ons deugd te zien dat ook de support bij uitwedstrijden bijna is verdubbeld. Bedankt daarvoor!

Bron: FC Den Bosch.nl