FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch verslaat ook Telstar

FC Den Bosch verslaat ook Telstar

18 november 2018 om 18:14

FC Den Bosch heeft zich gehandhaafd in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Telstar werd er met 1-4 gewonnen. Het ging niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden, maar de zege was wel verdiend.

Bij FC Den Bosch ontbraken Rauno Sappinen (met Estland op pad), Stefan Velkov (geschorst) en Jordy van der Winden (langdurig geblesseerd). Amine Khammas nam linksachterin plaats; Leo Vaisanen verving de geschorste Velkov en Bouyaghlafen en Beltrame speelden in de voorste linie. De eerste aanval van de wedstrijd leverde gelijk een goal op: Danny Holla tikte een voorzet van Bouyaghlafen binnen bij de eerste paal.

Daarna ontspon zich een boeiend voetbalgevecht. Telstar stichtte veel gevaar met de snelle voorhoedespelers, maar grote kansen bleven uit. Toch viel de gelijkmaker. Na een voorzet vanaf de rechterflank liet Korpershoek doelman Wouter van der Steen kansloos met een omhaal uit het boekje: 1-1. Een minuut later had FC Den Bosch alweer op voorsprong kunnen komen, maar Stefano Beltrame vond de doelman op zijn weg.

FC Den Bosch nam direct na rust weer de leiding. Uit een vrije trap van Beltrame kon Leo Vaisanen bij de tweede paal binnenschieten: 1-2. Even later viel (wat achteraf bleek) de beslissing in het duel. De doorgebroken Bouyaghlafen werd gevloerd door Lopes Cabral, en die mocht met rood inrukken. Ook met tien man kwam Telstar er af en toe nog gevaarlijk uit, maar de beste kansen waren voor Den Bosch. Een schot van Brouwers werd net voor de lijn weggegleden en Danny Verbeek schoot van dichtbij op de doelman.

Een klein kwartier voor tijd gooide Jort van der Sande het duel in het slot. Hij kreeg de bal in de zestien aangespeeld, draaide weg en schoot hard raak. In blessuretijd werd het zelfs nog 1-4: uit een counter bleven Danny Holla en Danny Verbeek ijzig kalm. Laatstgenoemde schoof de bal in het doel. In de slotminuut redde Wouter van der Steen nog knap op een pegel van afstand, waarna het Bossche feestje kon beginnen.

Bron: FCDBFans.nl