FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch medekoploper na remise

23 november 2018 om 22:44

FC Den Bosch is mag zich, samen met Go Ahead en Sparta, in elk geval een week koploper van de eerste divisie noemen. Door een gelijkspel tegen SC Cambuur kwamen de Bosschenaren naast de ploeg uit Deventer.

Eenvoudig was het allemaal zeker niet. Ten opzichte van het uitduel met Telstar speelden Stefan Velkov en Rauno Sappinen in de basis. Leo Vaisanen en Kevin Felida namen plaats op de bank. Vanaf de openingsfase had FC Den Bosch het moeilijk met de watervlugge rechtsbuiten (Kallon) en beweeglijke linksbuiten (Matthieu) die een doorlopend gevaar vormden voor de Bossche defensie.

Desondanks stichtte FC Den Bosch in de eerste helft ook het nodige gevaar. Een corner van Stefano Beltrame viel bijna ineens binnen bij de tweede paal, maar werd daar van de lijn gekopt. Aan de andere kant moest Wouter van der Steen twee keer handelend optreden op schoten. Op het halfuur had Cambuur op voorsprong moeten komen, maar Kallon schoot zelfzuchtig in het zijnet, waar er midden voor het doel iemand helemaal vrij stond.

In de laatste fase voor de rust maakte FC Den Bosch het doelman Mous van de Leeuwarders wel tot twee keer toe lastig, maar dat leverde geen treffers op, mede omdat Luuk Brouwers een teenlengte tekort kwam om een rebound in te tikken. Direct na rust was het aan de andere kant wel raak. Kallon was ontsnapt, gaf hard voor, bracht daardoor Van der Steen in de problemen en Roberta frommelde de rebound binnen: 0-1.

Na de 0-1 ontstond een fase waarin FC Den Bosch eigenlijk niet aan kansen toekwam en Cambuur het duel onder controle had. Er kwamen kansen op een tweede treffer. Van der Steen redde op een schot en een afstandsknal zeilde net over. Een kwartier voor tijd schoof Stefan Velkov door naar voren, wat FC Den Bosch wat nieuw elan gaf. Stefano Beltrame probeerde het eens van afstand, maar zijn venijnige schot werd klemvast gepakt.

De Italiaan vond even later uit een vrije trap de muur op zijn weg. Enkele minuten later was het wel raak uit een vrije trap. Nadat Beltrame gevloerd was, krulde Danny Verbeek de bal over de muur in de korte hoek. In de slotfase golfde het spel nog op en neer, maar echt grote kansen kwamen er niet meer voor beide ploegen.

Bron: FCDBFans.nl