FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Velkov tegen Jong Utrecht onzeker

Velkov tegen Jong Utrecht onzeker

2 december 2018 om 20:35

Het meespelen van centrale verdediger Stefan Velkov in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht is twijfelachtig. De Bulgaar, al goed voor twee doelpunten, heeft last van lichte knieklachten.

Morgen wordt besloten of Velkov kan spelen. Sven Blummel is weer fit. Of de vleugelaanvaller terugkeert in de basis valt nog te bezien. Luuk Brouwers bleek een prima vervanger. Van Son, Fernandes, Gashi en de langer geblesseerde Van der Winden zijn er niet bij.

Wanneer FC Den Bosch morgen afrekent met Jong FC Utrecht boekt het alweer de vijfde uitzege op rij. Het team van trainer Wil Boessen heeft dan zelfs 10 wedstrijden op rij niet verloren. De Bosschenaren zijn er nog niet in geslaagd om een competitiewedstrijd in de Domstad te winnen. De eerste ontmoeting in 2016-2017 eindigde in een ontluisterende 5-0 nederlaag. Den Bosch zat toen duidelijk in een mindere fase. Vorig seizoen werd er ternauwernood een gelijkspel veilig gesteld (1-1). Muhammed Mert zorgde voor de Bossche treffer.

Van de laatste vijf wedstrijden verloor Jong FC Utrecht er vier. De laatste thuiswedstrijd werd knap gewonnen van Jong Ajax (4-3), een 0-2 voorsprong bij toenmalig koploper Sparta Rotterdam werd uit handen gegeven. Nick Venema is topscorer met 9 doelpunten. Venema viel vrijdag nog in bij het eerste waar hij eenmaal scoorde.

Bron: FCDBFans.nl