FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch alleen aan kop

Den Bosch alleen aan kop

3 december 2018 om 23:33

FC Den Bosch is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boessen behaalde een zwaarbevochten gelijkspel op bezoek bij Jong Utrecht (1-1) terwijl naaste concurrent Go Ahead Eagles met maarliefst 5-1 verloor van Jong PSV. Den Bosch heeft nu één punt voorsprong.

In de basisopstelling waren noodgedwongen een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo speelde Väisänen voor de geblesseerde Velkov (knieklachten; krijgt woensdag een MRI) en kon Bouyaghlafen niet starten door een (lichte) wreef blessure, in zijn plaats speelde Marchioni.
Den Bosch startte de eerste helft zeer afwachtend. Utrecht mocht het spel maken en wanneer de bal werd veroverd werd deze ook snel weer ingeleverd. Den Bosch leek ongeïnspireerd en wat onwennig met de formatie. De volop meegereisde supporters uit Den Bosch lieten zich geregeld horen om de Bossche ploeg aan te moedigen maar het was Jong FC Utrecht dat na 20 minuten een fout van de Bossche defensie afstrafte. Kersten verkeek zich op een voorzet waarna Väisänen het niet meer kon herstellen. Sow schoot de voorzet onberispelijk in het dak van het doel.
Den Bosch probeerde hierna wel aan te dringen. Na wat omzettingen ontstonden er wat meer kansen. In de 29e en 30e minuut kregen Sappinen en Beltrame twee bijna identieke kansen. Alleen voor de keeper schoten beiden voorlangs. Bij Jong FC Utrecht lukte ook niet veel. Vlak voor rust ontstond nog laatste kans. Een voorzet van Verbeek kon net niet worden binnengekopt door Marchioni.

De tweede helft startte met een dubbele wissel bij FC Den Bosch: Holla (die was gestart met een voorhoofdsholteontsteking) en Marchioni werden vervangen door Brouwers en Bouyaghlafen. Dit bracht meer diepgang in het spel en dit resulteerde in een duidelijk overwicht voor FC Den Bosch. Het duurde uiteindelijk tot de 75e minuut voordat Den Bosch het overwicht kon uitdrukken in een doelpunt. De bal viel uit hoekschop van Beltrame voor de voeten van Sappinen die de trekker overhaalde en de bal achter doelman De Keijzer schoot. Hierna probeerde Boessen nog om de winst te forceren door Van der Sande te brengen voor (de ook al geblesseerde) Romat. Er kwam meer dreiging maar een overwinning zat er niet meer in.

Na de wedstrijd sprak FCDBFans nog met captain Verbeek, Kersten, Sappinen en trainer Wil Boessen. Bij Verbeek, Kersten en Sappinen overheerste de teleurstelling. Verbeek: “We hadden hier moeten winnen. Eerste helft was zwaar onder de maat. Als je mee wil doen om de plek waar we nu staan moet je beter spelen.” Kersten: “We beginnen slecht waardoor we achter de feiten aanlopen. Tweede helft waren we agressiever. We kwamen hier om te winnen”. Beide spelers geven aan dat het resultaat geen deuk geeft in het vertrouwen. “Het spelen tegen betere tegenstanders ligt Den Bosch ook beter,” aldus Verbeek, die met vertrouwen uitkijkt naar de wedstrijd van vrijdag tegen N.E.C. Sappinen: “Ik verwacht dat we morgen met een ander (beter) gevoel lopen als we kijken naar de ranglijst.” Sappinen gaf aan de eerste wedstrijd na een interland wat last te hebben van het vele reizen. "Het breekt het ritme." Verder reageerde hij nog op de loting voor de EK kwalificatie waarbij zijn Estland bij Nederland is geplaatst: “Ik ga Ragnar Klavan bellen hoe ik Virgil van Dijk het beste kan bestrijden. De wedstrijd tegen Nederland zal speciaal voor me zijn.”

Trainer Wil Boessen gaf aan dat er vooraf geen ander plan was bedacht, maar dat de opstelling door blessures was gewijzigd. Hij gaf verder aan dat Romat de voorkeur kreeg boven Deijl omdat Romat “het had laten zien op de trainingen”. Na afloop was de eerste reactie van de trainer: “Opluchting, meer niet. Wij hebben niet het niveau gehaald wat we de laatste weken halen. Door keihard werken haal je nog een punt binnen. Utrecht groepeerde zich goed en daardoor hebben we ons eigen spelletje niet kunnen spelen.” De kersverse koploper neemt het vrijdag 7 december thuis op tegen N.E.C.

Bron: FCDBFans.nl