FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Positieve thuisbalans tegen NEC

Positieve thuisbalans tegen NEC

6 december 2018 om 20:35

Wanneer FC Den Bosch morgen tegen NEC aantreedt, mag het vertrouwen putten uit een positieve thuisbalans. De Bosschenaren wonnen vanaf 1971 in de Ere- en Eerste Divisie 4 keer, speelden 3 keer gelijk en verloren 2 keer. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in de Vliert nog in een klinkende 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

Als we kijken naar de totstandkoming van de positieve thuisbalans tegen NEC zien we dat Den Bosch die vooral te danken heeft aan de 3 Eredivisie overwinningen. In 1985-1986 won FC Den Bosch met 2-0 van de Nijmegenaren door doelpunten van Ruud Kaiser en Hans Gillhaus. In 1989-1990 won het toenmalige BVV Den Bosch met 1-0 door een doelpunt van Jack de Gier. Momenteel de huidige hoofdtrainer van de tegenstander van morgenavond. In 2001-2002 won FC voor het laatst in de Eredivisie van NEC, het werd 2-1 met Bossche treffers van Billy Maximiano en Bart(je Superbelg) van den Eede.
De vierde overwinning werd vorig seizoen geboekt met doelpunten van Dennis Kaars, Niek Vossebelt en Muhammed Mert. Zij zorgden voor een 3-0 overwinning, een avond waarop het Den Bosch van Boessen één van de beste wedstrijden van het seizoen speelde.

Als Den Bosch morgen een overwinning boekt, is het alweer elf wedstrijden ongeslagen, boekt het dus de vijfde thuisoverwinning op NEC en blijft het voor zeker nog een week de trotse koploper van Keuken Kampioen Divisie. Saillant detail: vorig seizoen troffen de Bosschenaren NEC als nummer laatst, nu als koploper.

Bron: FCDBFans.nl