FCDBFans

Met heel mijn hart
'Rooie' schiet FC in slotminuut voorbij NEC

7 december 2018 om 22:27

FC Den Bosch heeft zich gehandhaafd aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd NEC met 3-2 verslagen door een goal van Jort van der Sande in de blessuretijd.

Al na 20 tellen had FC Den Bosch op een 0-1 achterstand kunnen staan. Na een voorzet van de rechterflank kreeg Darri echter weinig kracht achter de bal, waardoor Wouter van der Steen kon redden. NEC nam vervolgens het initiatief, maar FC Den Bosch kwam het dichtst bij een doelpunt. Rauno Sappinen kopte vanuit een lastige hoek op de lat. Na een dik kwartier kwam NEC toch op de verdiende voorsprong. Okita schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de hoek.

Nadat NEC-er Bossaerts een kopkans op 0-2 had gemist, zette FC Den Bosch wat aan. Eerst was het Danny Holla die een bal op de lat kopte, een minuut later was het alsnog raak. Sven Blummel dribbelde zich vrij in de zestien en schoot de bal in de verre hoek. Op slag van rust ontsnapte diezelfde Sven Blummel wederom. Joey van den Berg trok de doorgebroken Blummel naar de grond en hij mocht met rood inrukken. De vrije trap werd door de doelman uit de hoek geronseld.

Ondanks de rode kaart was het ook in de tweede helft NEC dat het gevaarlijkste was. Met de rappe voorhoedespelers moest FC Den Bosch continu op haar hoede zijn voor de counter. Tot twintig minuten voor tijd gebeurde er dan ook niet veel in De Vliert. Toen Darri na een dribbel tussen vier man raak schoot, leken de bezoekers zelfs met drie punten huiswaarts te kunnen keren.

Tien minuten voor tijd profiteerde Danny Verbeek met een kopbal echter van gegrabbel van de NEC-doelman. Met de ingevallen Jort van der Sande ging FC Den Bosch in de slotfase ook nog op zoek naar de overwinning. Die kwam er in extremis: Jort van der Sande nam een afgeslagen bal vol op de pantoffel, die de keeper van NEC alleen maar heeft gehoord. Dat Blummel in de slotminuut nog voor open goal miste, deed niets af aan de feestvreugde.

Bron: FCDBFans.nl