FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Eagles en FC aan elkaar gewaagd

Eagles en FC aan elkaar gewaagd

13 december 2018 om 19:44

Historisch gezien zijn Go Ahead Eagles en FC Den Bosch in Deventer aan elkaar gewaagd. In de Eerste Divisie wonnen beide ploegen in Deventer zes maal. Als we daar de Play-offs en de Eredivisie bij optellen zijn het de Eagles die één keer meer de punten thuis hielden: tien om negen.

Afgelopen seizoen steeg FC naar de elfde plaats op de ranglijst door een knappe 1-2 overwinning in Deventer. Het was de allerlaatste speelronde. Het elftal van Boessen greep daarmee net naast een Play-offplek (die waren al uit beeld). Sven Blummel zorgde toen voor beide Bossche treffers.
Voor een overwinning van de thuisploeg moeten we terug naar seizoen 2012-2013. Het jaar waarin de Eagles zouden promoveren verloor FC met 3-0. Huidig Nederlands international Quincy Promes maakte toen nog één van de treffers.

Verder speelden beide ploegen redelijk vaak tegen elkaar. De grootste uitoverwinning in competitieverband haalde FC in het seizoen 1984-1985. Het toenmalige FC Den Bosch '67 speelde in de Eredivisie en versloeg de thuisploeg met 0-3. Peter van der Waart (2x) en Hans Gillhaus zorgden voor de doelpunten van het elftal van trainer Rinus Israël. Dat seizoen werd een memorabele zesde plaats behaald in de Eredivisie, een kunststukje wat het seizoen daarna nog eens werd herhaald.
De grootste competitienederlaag tegen de Eagles in Deventer slikte FC in het seizoen 2009-2010. In de Jupiler League verloor FC met 4-1. Paul Jans zorgde toen na een 3-0 achterstand voor de Bossche eretreffer. De ploeg van de Belgische trainer Marc Brys zou dat jaar op de zevende plaats eindigen. In de eerste ronde van de Play-offs was Helmond Sport na strafschoppen te sterk.

Morgen gaat FC als koploper op bezoek in Deventer. Het verdedigt daarbij een voorsprong van één punt op de concurrenten Sparta en Go Ahead zelf. Het elftal zal dit jaar gesteund worden door maarliefst 400 Bossche supporters.

Bron: FCDBFans.nl