FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Van der Steen redt punt voor Den Bosch

Van der Steen redt punt voor Den Bosch

14 december 2018 om 22:56

Doelman Wouter van der Steen was vanavond de absolute uitblinker aan Bossche zijde in de topper tegen Go Ahead Eagles. De Vughtse keeper pakte de ene na de andere bal waarmee hij het moeizaam spelende FC Den Bosch voor een nederlaag behoedde.

FC overleefde de eerste storm van de thuisploeg al met moeite. Go Ahead zette Den Bosch goed vast waardoor er vaak de lange bal gespeeld moest worden. De duels pakten vaak in Deventers voordeel uit. Doelman Van der Steen kon zich al snel onderscheiden met talloze reddingen. Danny Holla kreeg in de tussentijd een zeer opmerkelijke gele kaart na het ogenschijnlijk normaal hervatten van het spel.
Vlak voor rust voetbalde Den Bosch zich wat meer onder de druk vandaan en vlak na rust namen de Bosschenaren zelfs korte tijd het initiatief in handen.

In de 56e minuut zag Holla zijn tweede gele kaart na het onderuitlopen van ex-Bosschenaar Van Moorsel. Den Bosch kwam weer onder druk maar Van der Steen was onpasseerbaar. Den Bosch kwam er af en toe nog uit via de counter, maar meer dan een gelijkspel zat er nimmer in. Zelfs niet na het korte tijd stilleggen van de wedstrijd. De fanatieke thuisaanhang vond het nodig om bekers bier op de Bossche held van de avond te gooien. Hierop besloot de scheidsrechter het spel kort te onderbreken.

Al met al mag de ploeg tevreden zijn met het behaalde punt in Deventer. FC zakt door het gelijkspel en de overwinning van Sparta naar de 2e plaats met nog steeds een punt voorsprong op Go Ahead Eagles. Volgende week zaterdag staat de eerste plaats in de tweede periode op spel tegen directe concurrent Roda JC. Op naar een volle Vliert!

Bron: FCDBFans.nl