FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch gaat voor uitzonderlijke prestatie

Den Bosch gaat voor uitzonderlijke prestatie

21 december 2018 om 14:12

Den Bosch gaat zaterdagavond strijden voor een uitzonderlijke prestatie. Voor de eerste keer in deze eeuw kan FC het winterkampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie voor zich opeisen. Er dient dan zelf gewonnen te worden van Roda JC en koploper Sparta moet punten verspelen tegen Jong Ajax in Amsterdam.

De laatste keer dat FC het winterkampioenschap behaalde was in het seizoen 1998-1999. Later dat seizoen zou de ploeg van toenmalig trainer Martin Koopman al drie speelronden voor einde van de competitie kampioen worden. Dat gebeurde in de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Door doelpunten van invaller Anthony Lurling werd promotie naar de Eredivisie veiliggesteld.

Er wordt ook nog volop gestreden voor de winst in de 2e periode. De gasten uit Limburg zijn daarin koploper en FC staat op de tweede plaats. Bij een overwinning wipt Den Bosch weer over Roda heen en kan het karwei op 13 januari in Dordrecht, tegen de plaatselijke FC, worden afgemaakt.

Een thuiswedstrijd tegen Roda JC stond pas één keer eerder op het programma in de Eerste Divisie. In het seizoen 2014-2015 verloor FC Den Bosch met 0-1 thuis van de Limburgers. De enige speler van toen die er morgenavond ook weer bij zal zijn, is de matchwinner van de vorige thuiswedstrijd: Jort van der Sande.
De laatste thuisoverwinning tegen Roda was in het jaar 2001-2002 in de Eredivisie. Het werd toen 3-1 voor de thuisploeg door doelpunten van Fabian de Freitas (2x) en Mourad Mghizrat. Dit was ook meteen de grootste thuisoverwinning in competitieverband tegen Roda. Het seizoen werd op de 16e plaats afgesloten waarna FC degradeerde via de nacompetitie.

Morgenavond dus genoeg op het spel in de Vliert, waar op het voorplein weer een fanzone wordt ingericht. De sfeervakken op M zijn al uitverkocht en er zal een vuurwerkshow worden gegeven. Volop reden om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen te bezoeken!

Bron: FCDBFans.nl