FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch is winterkampioen!

FC Den Bosch is winterkampioen!

22 december 2018 om 22:40

Voor het eerst deze eeuw is FC Den Bosch de winterkampioen in de Eerste Divisie. FC won in een kolkende Vliert met 2-0 van Roda JC en nam zo de leiding over van Go Ahead Eagles. Den Bosch heeft nu al 40 punten behaald, dat is maar zeven punten minder dan het eindtotaal van vorig seizoen.

Al voor de wedstrijd was de goed gevulde Vliert (ruim 5.200 toeschouwers) aan het kolken door de vuurwerkshow bij de opkomst van de spelers. In het begin van de wedstrijd was Den Bosch voorzichtig, Roda startte feller en had wat meer de bal. De ploeg uit Kerkrade werd niet heel dreigend en leed veel balverlies. Den Bosch liet naarmate de eerste helft vorderde de bal wat makkelijker rondgaan wat resulteerde in beter veldspel. Stefano Beltrame die was gestart vanaf links, mocht weer op '10' spelen en Julian Marchioni speelde meer vanaf de zijkant. De Argentijn mocht starten omdat captain Danny Verbeek last had van zijn enkel. Na de omzetting kreeg Roda een goede kans maar het was Den Bosch dat uit een tegenaanval scoorde. Beltrame troefde op snelheid de verdediging af en schoot op de doelman, Sven Blummel was er als eerste bij om de 1-0 binnen te schieten. Vanaf de 1-0 was Den Bosch oppermachtig en had via Luuk Brouwers tweemaal kunnen scoren. Uit een voorzet kopte de middenvelder voorlangs en zijn schot van afstand trof de paal.

Na rust heerste Den Bosch opnieuw. Bij Roda lukte weinig waardoor FC Den Bosch de bal makkelijk liet rondgaan. Na 13 minuten in de tweede helft werd Beltrame gevloerd in het zestienmetergebied. De strafschop die hieruit volgde nam de Italiaan zelf: 2-0. Roda oogde in het vervolg inspiratieloos en bij tijden ook gefrustreerd. Den Bosch kwam niet meer in de problemen en verzuimde nog de score verder op te voeren. Dit maakte na het laatste fluitsignaal niet meer uit: Den Bosch is niet alleen de nieuwe koploper in de competitie en daarmee winterkampioen, maar het nam ook de leiding over in de 2e periode. FC heeft daarin uit 8 wedstrijden 18 punten gehaald. De laatste wedstrijd in de periode is op zondag 13 januari uit bij FC Dordrecht, Den Bosch kan dan de buit binnenhalen. Er zijn voor die wedstrijd 400 kaarten beschikbaar.

Bron: FCDBFans.nl