FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Hernández op weg naar de uitgang

Hernández op weg naar de uitgang

29 december 2018 om 08:50

Iker Hernández lijkt de eerste speler die FC (noodgedwongen) moet verlaten. De 24-jarige Spaanse spits zou vertrekken naar Club Bolívar uit Bolivia. Dit meldt het Boliviaanse Máquina Deportes op Twitter.

Een succesvol verblijf was het niet voor de oud-spits van Burgos FC. Hernández mocht slechts vijf keer komen opdraven en daarvan vier keer als invaller. De enige wedstrijd die de centrumspits in de basis mocht starten was die tegen FC Dordrecht (1-0 winst red.). In die wedstrijd werd hij na 74 minuten vervangen door Jort van der Sande. Van der Sande bleef hierna steeds hoger in de pikorde staan waarna de Spanjaard nog slechts 6 minuten in actie kwam tegen Telstar.

Het vertrek van Hernández voedt de geruchten over de komst van een nieuwe spits. Er komt daardoor een plekje vrij in de selectie. Als mogelijke versterkingen worden Sven Braken (NEC) en Ferdy Druijf (AZ) genoemd.

Op donderdag 3 januari vertrekt FC Den Bosch op trainingskamp naar het Spaanse Sevilla. Het speelt daar twee oefenwedstrijden. Op maandag 7 januari speelt Den Bosch tegen Borussia Mönchengladbach onder 23. De tweede wedstrijd zou tegen Sevilla onder 19 moeten zijn. Dit is nog niet bevestigd.

UPDATE:
Volgens het Brabants Dagblad heeft Paul van der Kraan bevestigd dat het contract met Iker Hernández per 31 december 2018 wordt ontbonden.

Bron: FCDBFans.nl