FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Vlaamse media: Dussaut naar Den Bosch

Vlaamse media: Dussaut naar Den Bosch

6 januari 2019 om 21:46

Volgens de Vlaamse krant Het Belang van Limburg vervolgt Damien Dussaut zijn carrière bij FC Den Bosch. De 24-jarige Franse verdediger komt momenteel uit voor de Belgische Eerste Klasser STVV, daar loopt zijn contract aan het einde van het seizoen af.

Dussaut speelt het liefst als rechtsback maar kan ook op links uit de voeten. Hij begon zijn loopbaan bij Valenciennes en werd toen opgepikt door Standard Luik. Vanaf 2015-2016 speelt hij voor STVV (voorheen Sint Truiden). Hij speelde 10 wedstrijden voor Standard en 59 voor zijn huidige club op het hoogste Belgische niveau. Ook kwam hij een aantal keer uit voor Frankrijk onder 19 en 20.

Voorzitter David Meekers van STVV doet niet geheimzinnig over het feit dat er spelers weg moeten bij zijn club. Tegen de krant zegt Meekers: "Deze winter hebben we al wat spelers verkocht en zitten er nog een aantal in de pijplijn, maar het was niet van moeten (...) Onze transferwinst wordt sowieso gebruikt om te investeren in het sportieve en de infrastructuur."

Afgelopen zomer stond Dussaut volgens Elf voetbal nog in de belangstelling van Feyenoord. Ook De Graafschap had hem op de korrel maar door een vreemde loop van omstandigheden kwam het toen niet tot een overgang. Dussaut is de volgende die aan het lijstje van mogelijke versterkingen wordt toegevoegd. Het is wel de eerste verdediger waarover wordt gesproken. Zijn huidige coach is een oude bekende: Marc Brys, trainer van Den Bosch in het seizoen 2009-2010.

Bron: Belang van Limburg/ Elf voetbal/ Voetbalnieuws.be