FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch ruim langs Gladbach onder 23

Den Bosch ruim langs Gladbach onder 23

7 januari 2019 om 14:39

De oefenwedstrijd tegen de onder 23 ploeg van Borussia Mönchengladbach heeft Den Bosch met ruime cijfers gewonnen. In het Spaanse Jerez de la Frontera werd het 5-2 voor de ploeg van trainer Wil Boessen.

Het beoogde basisteam mocht de wedstrijd beginnen. Danny Holla (heup), Kevin Felida (bilspier), Levan Jordania (wreef) en Stefan Velkov (knie) waren nog geblesseerd en konden niet starten. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op maar na ongeveer een kwartier kwam de bal voor de voeten van Rauno Sappinen die er 1-0 van maakte. De Est maakte ook de 2-0 uit een voorzet van Amine Khammas. Den Bosch bleef de meer aanvallende ploeg. Nadat de ploeg van de Nederlandse trainer Arie van Lent op 2-1 was gekomen, maakte Danny Verbeek er in de 31e minuut 3-1 van. Sam Kersten kopte nog een bal op de paal vlak voor de rust.

Na de rust mochten de reserves het proberen. Na lang blessureleed maakte ook Jens van Son zijn rentree. Hetzelfde spelbeeld volgde in de tweede helft. De ingevallen Omar Oulad Omar maakte er met een mooi schot 4-1 van. Nadat de Duitsers de 4-2 uit een hoekschop hadden gemaakt, maakte Oulad Omar uit een strafschop ook de 5-2. Dat was ook de eindstand. Morgen speelt FC nog tegen Sevilla onder 23.

Opstelling eerste helft: Van der Steen; Deijl, Vaisanen, Kersten, Khammas; Marchioni, Brouwers, Verbeek, Blummel; Beltrame, Sappinen.

Opstelling tweede helft: Van der Steen; Romat, Voets, Fernandes, Khammas; Bouyaghlafen, Van Son, Oulad Omar, Gashi; Rodrigues, Van der Sande.

Bron: Brabants Dagblad / Borussia.de