FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch wint ook van Sevilla onder 20

Den Bosch wint ook van Sevilla onder 20

8 januari 2019 om 12:45

FC Den Bosch heeft op het trainingskamp in Sevilla ook de tweede wedstrijd winnend afgesloten. De Bosschenaren versloegen de onder 20 ploeg van Sevilla na enige moeite met 1-2.

Vandaag startte Nick Leijten onder de lat bij FC Den Bosch. Den Bosch had het in de eerste fase een stuk moeilijker dan in de wedstrijd gisteren tegen Borussia Mönchengladbach (5-2 winst). Dit resulteerde in een vroege achterstand. In de 15e minuut maakten de jonge Spanjaarden 1-0. Vlak daarna raakte Sevilla nog de lat. Hierna kreeg Den Bosch de wedstrijd meer in handen en drukte het Sevilla terug naar de eigen helft. Mats Deijl zorgde in de 40e minuut voor de gelijkmaker uit een voorzet van Danny Verbeek: 1-1. Dit was ook meteen de ruststand.

Na rust mocht Menno Heus keepen. De proefspeler verving Nick Leijten. Van het team uit de eerste helft mocht alleen Oussama Bouyaghlafen blijven staan. In de tweede helft gebeurde er aanzienlijk minder dan in de eerste helft. Het was echter de opnieuw ingevallen Sven Blummel die er 1-2 van maakte. Blummel veroverde zelf de bal, zette vervolgens twee spelers te kijk en schoot beheerst binnen. Zo won Den Bosch ook de tweede en laatste wedstrijd in Spanje. Het zag wel Rauno Sappinen uitvallen met een blessure. Die bleek later mee te vallen, zodat het meespelen in de wedstrijd tegen FC Dordrecht niet in gevaar komt.

Opstelling eerste helft: Leijten; Deijl, Kersten, Väisänen, Marchioni; Brouwers, Beltrame, Verbeek; Bouyaghlafen, Sappinen, Blummel

Opstelling tweede helft: Heus; Romat, Voets, Fernandes, Khammas; Van Son, Rodrigues, Oulad Omar; Bouyaghlafen, Van der Sande, Gashi

Bron: Brabants Dagblad