FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC kan met vertrouwen naar Dordrecht

FC kan met vertrouwen naar Dordrecht

10 januari 2019 om 20:54

FC Den Bosch kan vol vertrouwen uitkijken naar het treffen met FC Dordrecht. De Bosschenaren zijn al ruim 5 jaar ongeslagen tegen de Schapenkoppen. Bij winst pakt Den Bosch in ieder geval de 2e periode.

FC Den Bosch won in de Eerste Divisie al 10 maal van FC Dordrecht vanaf halverwege jaren negentig. De laatste nederlaag dateert van 1 november 2013. Na een 1-0 ruststand verloor het elftal van toenmalig trainer Ruud Kaiser met maar liefst 5-0. Dat seizoen zou FC overigens wel als 4e eindigen, die prestatie is sindsdien niet meer verbeterd.

De grootste overwinning op Dordtse bodem is met 0-4. Dat lukte Den Bosch zelfs twee keer. De eerste keer was in het seizoen 1997-1998 toen zorgden Thijs Waterink, Patrick Hobbelen en 2x 'Pino' Canale voor de ruime overwinning. Dit kunststukje werd nog eens herhaald in 2006-2007 toen het elftal van Theo Bos eenzelfde score behaalde door doelpunten van Nyron Wau, Arturo ten Heuvel, Koen van der Biezen en Mohamed El Makrini.

Vorig seizoen won FC ook bij de Schapenkoppen, het werd toen 0-3 door doelpunten van Oussama Bouyaghlafen en Sven Blummel. Het is goed mogelijk dat beide spelers zondag ook minuten zullen maken in het elftal van trainer Wil Boessen. Zij zullen in ieder geval gesteund worden door zo'n 400 Bossche supporters. Op jacht naar de 2e periode wordt er ook een sfeeractie door diezelfde supporters op touw gezet. Voor de thuisblijvers zend FOX Sports 1 de wedstrijd live uit. Alle ingrediƫnten lijken aanwezig om er een memorabele middag van te maken!

Bron: FCDBFans.nl