FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC verpulvert Dordrecht en pakt periode

FC verpulvert Dordrecht en pakt periode

13 januari 2019 om 17:09

Een matige eerste helft bleek de opmaat naar een monsterscore voor FC Den Bosch. De ploeg verpulverde FC Dordrecht met 2-6 en pakt op glorieuze wijze de 2e periode.

Beide ploegen begonnen zeer tam aan het duel. Onverwachts kwam Den Bosch na 10 minuten op 0-1 door een rake kopbal van Leo Väisänen. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg FC Den Bosch de overhand. De 1-2 leek in de lucht te hangen maar Den Bosch liet zich toch wat terugzakken. Dordrecht werd sterker waardoor Wouter van der Steen een aantal keer handelend moest optreden. Hij hield Den Bosch lange tijd op de been maar capituleerde toen Renny Smith de 1-1 uit een voorzet hard binnenschoot. Dit was ook de ruststand.

Na rust werd het duel al snel beslist. In de 50e minuut maakte Danïel Breedijk uit een voorzet van Stefano Beltrame een eigen doelpunt waardoor FC weer op voorsprong kwam. Eén minuut later pakte Julian Marchioni zélf de bal af en had een vrije doortocht naar de goal. Hij schoot in de korte hoek 1-3 binnen. Den Bosch was nu los en liep in korte tijd over het arme Dordrecht heen. Väisänen maakte in de 60e zijn tweede uit een voorzet van Beltrame en zorgde voor 1-4. In de 69e en 70e minuut werd het 1-5 en 1-6. Eerst schoot Verbeek, een op het oog houdbaar schot, binnen en even later maakte Antonio Stankov de tweede eigen goal van de avond. In de 75e minuut maakte Jens van Son na 9 maanden blessureleed zijn rentree bij FC Den Bosch. Even leek het op 'gallery play' wat Den Bosch liet zien, maar via Jeremy Cijntje deden de Schapenkoppen nog iets terug. En zo was de monsterscore en het winnen van de tweede periode een feit.

Bron: FCDBFans.nl (foto: Henk van Esch)