FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
'Samen met heel mooi verhaal bezig'

'Samen met heel mooi verhaal bezig'

13 januari 2019 om 17:15

Na afloop van de wedstrijd tegen Dordrecht kregen wij reacties van trainer Wil Boessen en spelers Mats Deijl, Luuk Brouwers en Stefano Beltrame over onder andere de sfeeractie en de supporters van Den Bosch.

Het thuispubliek liet het dan misschien afweten, maar de supporters van FC Den Bosch zorgden zondagmiddag voor de sfeer aan de Krommedijk. Al bij de opkomst werden de spelers getrakteerd op een sfeeractie en tijdens de wedstrijd overstemden zij vaak het thuispubliek.

Trainer Wil Boessen hoort het tijdens een wedstrijd wel, het "Wil is een Bosschenaar" en "Boessen is een Bosschenaar". Tegelijkertijd is hij ook met zijn volledige focus bij de wedstrijd. "Het is natuurlijk super, ik hoor het, maar uiteindelijk gaat het om het gene wat je moet doen in het veld. Het gaat er om dat we, samen, met een heel mooi verhaal bezig zijn in Den Bosch. Dat dat continuïteit gaat geven en dat het geen incident wordt. Het is een begin van iets moois en niet van het einde. Ik vind het super dat ze mijn naam scanderen maar ze mogen het wat mij betreft voor de spelers doen", aldus de trainer.

Deijl en Brouwers stonden ons gezamenlijk te woord met het Bronzen Schild in de hand (foto). De door FC Den Bosch zelf opgeleide spelers hebben zich terug geknokt in de basis en mede daarom smaakte deze periodetitel extra zoet. "Zo'n sfeeractie geeft naast onze wedstrijdfocus nog een extra motivatie om zo'n wedstrijd in te gaan. Als je ziet dat de supporters er alles aan zien om ons te motiveren geeft het ons als spelers een zetje in de rug", zei Brouwers. Deijl sloot zich hier bij aan: "We hadden ook niet verwacht dat het in de tweede helft zo makkelijk zou gaan. De supporters gaan er dan nóg meer achter staan." Beide spelers hebben moeten knokken voor plaats in het elftal. "Vechten zit sowieso in Mats' (Deijl red.) en mijn karakter dus dat is het probleem niet. Ondanks de vele buitenlandse jongens zijn we écht een team, dat is onze kracht", aldus Brouwers. Op de vraag of 'het dit jaar gaat gebeuren' wilden beide spelers niet veel zeggen. "Daar doen we geen uitspraken over. We zitten nu in de play-offs en je weet nooit wat daar kan gebeuren", aldus Deijl. "We kijken van wedstrijd tot wedstrijd", voegde Brouwers er nog aan toe. Het gevoel van onoverwinnelijkheid erkennen de spelers ten dele: "We stonden 1-1 in de rust, de sfeer wordt dan toch wat negatiever, terecht, we hebben genoeg vertrouwen in onszelf om het om te buigen", zei Deijl ten slotte.

Beltrame speelt nu voor de tweede keer bij FC Den Bosch en merkt duidelijke verschillen: "Het eerste jaar was totaal verschillend. Nu we het beter doen zijn ze nog meer fantastisch dan voorheen. Het helpt dat de supporters ons zo steunen, er waren er meer van Den Bosch dan van de thuisploeg. Je geeft dan meer dan 100%. Het team is ook beter dan vorige keer. Niet alleen de spelers, maar ook de staf en de sfeer in de groep." Beltrame sloot af in het Nederlands: "Heya Den Bosch".

Bron: FCDBFans.nl