FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Vincent Vermeij nieuwe spits Den Bosch

Vincent Vermeij nieuwe spits Den Bosch

15 januari 2019 om 15:58

De kogel is door de kerk: Vincent Vermeij is de nieuwe spits van FC Den Bosch. De 24-jarige, in Blaricum geboren aanvaller, komt over van Heracles Almelo.

Vermeij wordt eerst tot het einde van het seizoen gehuurd, vervolgens heeft FC Den Bosch een optie tot koop. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax waar hij voor Jong Ajax uitkwam in de Jupiler League. Na 17 wedstrijden en 2 doelpunten vertrok Vermeij naar de Graafschap. Voor die ploeg speelde hij 2,5 seizoen, waarvan één in de Eredivisie. In 84 wedstrijden scoorde hij 38 doelpunten voor de 'Superboeren'. In 2016 werd hij voor een recordbedrag overgenomen door Heracles Almelo, dat naar verluidt 500.000 euro betaalde. Een gelukkig huwelijk werd het niet, Vermeij slaagde er niet in om een basisplaats te veroveren. Hij wil zich bij FC Den Bosch opnieuw bewijzen.

Vermeij vertelt voor de camera van FOX Sports waarom hij de Eredivisie inruilt voor de Eerste Divisie: "Puur om te gaan spelen, minuten te maken. Het is moeilijk om een stap terug te doen. Je gaat uiteindelijk wel meedoen om de prijzen. Ik hoop hier minuten te maken die ik niet heb gehad bij Heracles, daarom deze stap."

Tegen het Brabants Dagblad zegt Vermeij een ‘warm gevoel’ te hebben bij FC Den Bosch. "Ik ken de club niet echt, heb nooit eerder met een van de spelers hier samen gespeeld, maar Den Bosch spreekt me wel aan. De sfeer lijkt er niet kapot te kunnen. Het is mooi om op dit moment hier binnen te stappen. Natuurlijk hoop ik met FC?Den Bosch te promoveren naar de eredivisie. Dat is het niveau waarop je als voetballer altijd actief wil zijn. Maar ook als de club dit seizoen niet zou promoveren, kan het toch best dat ik bijteken. Met alle ambities hier lijkt er in de toekomst nog veel mogelijk. Maar dat hangt er allemaal vanaf hoe het me het komende halfjaar bevalt”, aldus de boomlange spits.

Bron: FC Den Bosch.nl | FOX Sports | Brabants Dagblad