FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Ruime overwinning in derby tegen TOP Oss

Ruime overwinning in derby tegen TOP Oss

18 januari 2019 om 23:32

FC Den Bosch heeft de derby tegen TOP Oss eenvoudig gewonnen. Den Bosch was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en won uiteindelijk met 3-0. Vincent Vermeij maakte zijn debuut en was direct belangrijk.

In een goed gevulde Vliert (ruim 5.500 toeschouwers) begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd . Den Bosch startte zonder aanwinst Vincent Vermeij, hij was net vader vader geworden en had daardoor een training gemist. In de beginfase probeerde Den Bosch het veelal via de zijkanten maar wist er niemand tegen de bal aan te lopen. In de 9e minuut kopte Stefano Beltrame net over en een paar minuten later schreeuwde Rauno Sappinen om een penalty nadat hij omver geduwd zou zijn. Scheidsrechter Dennis Higler hield de kaarten op zak bij een opstootje waar Luuk Brouwers bij betrokken was. Later kreeg Sven Blummel wel geel toen hij zijn tegenstander hard onderuit haalde. TOP Oss loerde op de counter en kwam ook een aantal keer gevaarlijk voor het Bossche doel. Dogan schoot zo’n 3 minuten voor rust rakelings naast. Al in de 40e minuut stuurde trainer Wil Boessen aanwinst Vermeij de dug-out uit. Bij rust stond het nog altijd 0-0.

Na rust mocht Vermeij in de punt van de aanval starten. Sappinen bleef achter in de kleedkamer. De spits liet zich vrijwel direct gelden. Vijf minuten na rust gaf Mats Deijl een voorzet waarna Vermeij hard inkopte, doelman Nick Olij wist de bal knap te keren. Het bleek, net als in de wedstrijd tegen FC Dordrecht, de opmaat naar een prima tweede helft van Bossche zijde. In de 58e minuut was het wel raak. Vermeij gaf de bal aan Beltrame die onberispelijk binnenschoot. Dit kunststukje werd acht minuten later herhaald toen Oussama Bouyaghlafen voor gaf, Vermeij de bal doorschoof en Blummel 3-0 tegen de touwen schoot. Vervolgens zag een feestende M-Side de Bossche ploeg voor de 15e(!) keer ongeslagen blijven. Het pakte ook de 15e thuisoverwinning in de derby. Er klonk vanaf de tribune zelfs al: “ga staan voor de kampioen.”

Aanvoerder Danny Verbeek keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd: “We zijn niet in de problemen gekomen. Ze stonden iets anders dan verwacht, toen hebben we snel iets omgezet. We zakten iets verder terug om alles dicht te zetten. We gaven niks weg en hadden alles onder controle. De tweede helft hielden we die controle en behaalden al met al gewoon een makkelijke overwinning.” Door de ambiance tijdens deze derby kreeg Verbeek weer het ‘ouderwets’ gevoel van vroeger terug: “Dit is gewoon weer als vanouds, zoals ik gewend was als kleine jongen. Een volle M-side, een goede sfeer. Als je dit vergelijkt met vorig jaar ben je trots dat de club weer leeft. Ik denk ook dat dit team een vol stadion verdient. Ik ben blij dat het weer zo leeft”, aldus de captain. Hij had ook nog een boodschap voor de supporters: “Ik wil iedereen weer bedanken voor het grote feest, dat iedereen volle bak achter ons staat en ik hoop dat we dit kunnen volhouden tot het einde van het seizoen.”

Bron: FCDBFans.nl