FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Vermeij: ‘Dan was ik er al ingevlogen’

Vermeij: ‘Dan was ik er al ingevlogen’

19 januari 2019 om 10:13

Na afloop van de wedstrijd tegen TOP Oss spraken wij met doelman Wouter van der Steen en nieuwe aanwinst Vincent Vermeij over hun beleving in de derby en hun blik op de supporters.

Van der Steen is dit seizoen een rots in de branding en lijkt inmiddels nagenoeg onpasseerbaar in het doel van FC Den Bosch. De Vughtenaar zat 'in de tijd van Harry van der Laan’ als jongen op de tribune naar de derby te kijken. Nu maakte hij het als speler mee. “Het was super om mee te maken. Zeker in de eindfase als je eens rondkijkt, dat geeft een super goed gevoel en om dat dan te kunnen vieren met iedereen is waanzinnig en fantastisch om mee te maken”, aldus de beste keeper uit de 2e periode van Keuken Kampioen Divisie. Tijdens ons gesprek kwam TOP Oss doelman Nick Olij nog een dolletje maken. Van der Steen had een passend antwoord op de plaagstoot van Olij: “Jij was toch de minst gepasseerde keeper of niet?! Haha!” Beide keepers hadden voorafgaand aan de wedstrijd nog een interview gegeven waarin zij centraal stonden. Verder gaf Van der Steen aan nooit getwijfeld te hebben aan zijn keus voor FC Den Bosch. Op de vraag of zijn keus door de geweldige ambiance en de resultaten nu bevestigd werden zei hij: “Ik stond al 100% achter mijn keuze voor FC Den Bosch, die keuze hoefde niet bevestigd te worden. Dat het nu gaat zoals het gaat had niemand kunnen denken. Dat maakt het verhaal alleen maar mooier. Het is heel mooi dat ik een belangrijke rol kan vervullen in dit team.”

We spraken ook kort met de nieuwe aanwinst Vincent Vermeij die bij zijn debuut direct twee assists wist te geven. We vroegen hem naar zijn beleving in de derby en wat hij vind van de supporters. “Ja mooi, het is natuurlijk een derby. Ik heb hier de beker gespeeld toen zaten er nog een stuk minder mensen. Nu zag het er erg goed uit en het publiek was goed te horen”, aldus de spits. Op de vraag of hij nog een persoonlijk doel heeft bij FC Den Bosch antwoordde hij: “Ik wil rendement hebben, dat hoeft niet eens te zijn met een assist of een goal, al ga ik daar wel het meeste voor. Ik wil belangrijk zijn voor het team.”
De supporters kunnen Vermeij al snel bij de M-Side verwachten wanneer hij een doelpunt zal maken. “Ik vind het prachtig om een doelpunt te vieren met de supporters. Vandaag zat hij er al bijna in, dan was ik er inderdaad al ingevlogen, over de hekken. Dat was helemaal mooi geweest. In mijn periode bij de Graafschap stortte ik na een doelpunt ook de massa in, ik sprong nog net niet over het hek heen. Dat is prachtig om mee te maken. De supporters zijn uiteindelijk de club”, aldus Vermeij.

Bron: FCDBFans.nl (foto: Omroep Brabant)