FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
‘Ik hou van de club, de sfeer, van alles hier’

‘Ik hou van de club, de sfeer, van alles hier’

21 januari 2019 om 20:19

Stefan Velkov is de eerste speler in onze rubriek ‘Het Bossche vragenvuurtje’, waarin we uiteenlopende vragen stellen. Zo leren we de 22-jarige sympathieke Bulgaar beter kennen.

Het Bossche vragenvuurtje: Stefan Velkov

GEBOREN:
12 december 1996 in Sofia.

WOONPLAATS:
“Ik woon in Zaltbommel, vlakbij de Waal. Daar kom ik tot rust.”

FAMILIE:
“Ik woon nu nog alleen met mijn hond. Mijn hond is mijn grote steun en toeverlaat. Mijn vriendin komt over 3 dagen bij mij wonen.”

HOBBY:
“Tijd met mijn hond doorbrengen en hem trainen. Zodat hij kan verdedigen en goed kan luisteren. Verder train ik graag voor mezelf om me nog verder te ontwikkelen. Ook houd ik ervan om steden te bezoeken.”

MOOISTE STAD:
“Parijs. Ik houd ook van Italië, gebieden als Florence spreken mij dan het meeste aan. Mijn vriendin en ik willen ook nog graag naar Praag in Tsjechië en naar Finland. Leo Väisänen vertelde dat er iglo woningen zijn waar je op vakantie kunt.”

FAVORIETE ETEN:
“Iets zoets, zoals ijs. Dat vind ik lekker vanaf mijn kinderjaren. Het liefst witte en bruine chocolade smaak door elkaar. Ook vind ik allerlei aardappelgerechten lekker. Maakt eigenlijk niet uit hoe het is klaargemaakt, ik vind het gewoon lekker.”

MUZIEK:
“Ik luister graag naar hiphop en RnB. De beste artiesten vind ik Eminem en Kendrick Lamar.”

NETFLIX:
“Ik heb niet één favoriete serie maar heel veel. Nu kijk ik The Punisher. Ik kijk ook geanimeerde series die zijn gebaseerd op strips. En dan niet zo mainstream. Zoals Young Justice.“

SOCIALE MEDIA:
“Ik heb Instagram en Facebook. Ik heb ook Twitter maar dat gebruik ik niet zo. Ik gebruik het nu nog voor contact met vrienden, later wil ik er wel meer mee doen. Bijvoorbeeld voor reclamecampagnes en om met fans in contact blijven.”

GUILTY PLEASURE:
“Ik houd van de Japanse cultuur. Ik kijk bijvoorbeeld graag naar anime.”

GROOTSTE BLUNDER:
“Vorig jaar in de halve finale van de Bulgaarse beker trapte ik een speler heel opzichtig in de 16-meter onderuit maar de scheidsrechter zag het niet, terwijl iedereen het kon zien. Dit fragment werd heel veel herhaald op de Bulgaarse tv als grappig moment en dat werd dus aan mij gelinkt. Het beïnvloedde de uitslag dus ook. Later wonnen wij nog de beker.”

GEEN VOETBALLER, DAN:
“Dan was ik waarschijnlijk dokter of advocaat geworden. Ik kan me geen leven zonder voetbal voorstellen maar ik vind een opleiding ook heel belangrijk.“

IDOOL:
“Als kind was ik vooral fan van Andrij Sjevtsjenko. Later als verdediger Paolo Maldini en Alessandro Nesta. Nesta speelt, net als ik, met nummer 13. Daar voel ik een connectie mee. Nu tijdens mijn loopbaan is Christiano Ronaldo mijn voorbeeld, hoe hij leeft en hoe professioneel hij is spreekt me erg aan.”

FAVORIETE CLUB:
“AC Milan.”

MOOISTE STADION:
“San Siro.”

MOOISTE SHIRT:
“Het thuisshirt van Brazilië. De stof, kleur en het Nike symbool vind ik erg mooi.”

LELIJKSTE SHIRT:
“Alle shirts uit de jaren ‘90 met veel kleuren vind ik lelijk.”

BIJGELOOF:
“Ik heb meer een routine. Ik doe een soort massage bij mezelf en laat het doen door de fysio. En ik heb een paar vaste bewegingen die voorafgaand aan de wedstrijd uitvoer.”

KAMPIOEN KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“Ik hoop wij. Daar doen we alles voor. Voorafgaand aan de competitie hadden we dit ook niet verwacht maar je moet er altijd voor gaan.”

LAATSTE PLAATS KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“FC Dordrecht. Ze hebben een talentvol team maar ze laten snel het hoofd hangen bij één of twee tegendoelpunten.”

BESTE TEGENSTANDER KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“Mario Bilate, hij was erg sterk en snel. Ook Lars Veldwijk was erg goed. Een goede leider en een beetje vals als het moet. Maar daar heb ik respect voor.”

MOOISTE MOMENT BIJ FC DEN BOSCH:
“Mijn doelpunt tegen Jong PSV. Het was een surrealistische situatie. Ik keek naar het scorebord en dacht dat we onze reeks met overwinningen zouden gaan verliezen. De wedstrijd moest worden opengebroken door zo’n soort goal. Ik kan dat gevoel nu nog terughalen. Geweldig.”

TOEKOMST BIJ FC DEN BOSCH:
“Ik heb een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog 2 seizoenen. Ik wil graag blijven. Ik hou van de sfeer, de club eigenlijk van alles hier. Het gaat er wel om of ik me kan blijven ontwikkelen. Dat is voor mij het belangrijkste.”

EIGEN TOEKOMSTDROMEN:
“Om de beste versie van mezelf te worden. Je moet jezelf niet met andere vergelijken maar met jezelf. Ik wil me zo goed mogelijk ontwikkelen en dan zie ik wel waar ik uitkom. Zo veel mogelijk spelen en mij ontwikkelen. Je kunt wel bij de top 5 clubs willen spelen maar als je daar op de bank zit ben je ook niet gelukkig. Het belangrijkste is spelen en gelukkig zijn, het maakt dan niet heel veel uit waar.”

DIT WIL IK NOG KWIJT:
“Ik hoop dat de supporters ons zo goed blijven steunen als de afgelopen 15 tot 20 wedstrijden. Dat helpt ons echt verder in een wedstrijd.”

Bron: FCDBFans.nl (foto: Stefan Velkov)