FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Eindhoven uit is lastige horde voor FC

Eindhoven uit is lastige horde voor FC

23 januari 2019 om 21:16

De uitwedstrijd tegen FC Eindhoven is voor FC Den Bosch historisch gezien geen gemakkelijke. De laatste tien jaar won Den Bosch slechts tweemaal in de lichtstad.

In de huidige competitie presteren de teams erg goed de laatste weken. Beide ploegen wonnen de laatste drie wedstrijden. FC Den Bosch is al 15 wedstrijden zonder nederlaag. Eindhoven won 6 van de laatste 8 wedstrijden. In Eindhoven heeft Den Bosch het zeer moeilijk. Alleen vorig seizoen en in het seizoen 2008-2009 werd erg gewonnen door FC. Verder werd het 4 keer gelijk en won Eindhoven 4 keer. Als we alle uitslagen in competitieverband vanaf 1954 meenemen dan delft Den Bosch ook het onderspit in Eindhoven: 13 keer winst, 13 keer gelijk en er was 15 keer verlies.

De overwinning in 2008-2009 was een memorabele. Den Bosch won met maar liefst 1-7 in Eindhoven. Dit was meteen de grootste overwinning ooit van Den Bosch op Eindhovense bodem.Doelpuntenmakers voor de ploeg van interim trainer Fred van der Hoorn waren Diangi Matusiwa, Stefano Seedorf, Adnan Barakat (2x) en Tom van Weert (2x). De Bossche ploeg zou dat seizoen wel de playoffs missen door als 9e te eindigen.

De grootste competitienederlaag in Eindhoven leed FC Den Bosch in het seizoen 1961-1962. Het werd toen 3-0 voor de thuisploeg. In de toenmalige Eerste Divisie B eindigde BVV Den Bosch op de 15e plaats. Later zou BVV terugkeren in het betaalde voetbal als FC Den Bosch ‘67.

Vorig seizoen won Den Bosch dus ook in Eindhoven. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Sven Blummel. Blummel die onlangs zijn contract verlengde zal naar verwachting ook vrijdag aan de aftrap verschijnen. Stefan Velkov is terug van zijn blessure en zou weer kunnen spelen. Deze uitwedstrijd wordt de Bossche ploeg gesteund door maar liefst 480 meereizende supporters. Zij zullen hun helden aanmoedigen om zo voor de 16e keer ongeslagen te blijven en de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie vast te houden.

Bron: FCDBFans.nl