FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Eindhoven maakt einde aan ongeslagen reeks

Eindhoven maakt einde aan ongeslagen reeks

25 januari 2019 om 23:04

FC Den Bosch is in Eindhoven tegen de eerste nederlaag in 15 wedstrijden gelopen. De wedstrijd leek lang op een gelijkspel af te stevenen maar in de slotfase lieten de Bosschenaren zich nog aftroeven.

Trainer Wil Boessen had een basisplaats ingeruimd voor Vincent Vermeij. Het plan was dan ook om vanaf de zijkanten gevaar te stichten zodat Vermeij in stelling kon worden gebracht. De eerste tien minuten was Den Bosch al drie keer dicht bij een treffer. Telkens viel de bal nét verkeerd. In het vervolg van de eerste helft behield Den Bosch de overhand maar kwam Eindhoven steeds beter in het spel. Enkele pittige overtredingen van Eindhoven werden door scheidsrechter Ruperti niet bestraft terwijl Väisänen na een overtreding wel bestraft werd met geel. Vlak voor rust kwam Eindhoven nog bijna op voorsprong maar Daniels werkte de bal naast.

De laatste weken kon FC Den Bosch vaak het verschil maken in de tweede helft. Ditmaal viel de koploper ver terug en kon het geen vuist maken tegen de nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie. Nadat Blummel in buitenspelpositie op de lat had gekopt is Den Bosch nog nauwelijks gevaarlijk geweest. De ploeg was vaak ongelukkig in de passing en verspeelde snel de bal. Nadat Sappinen Bouyaghlafen kwam aflossen speelde FC Den Bosch in een 4-4-2 formatie. Hier werd het spel niet beter van en nog altijd kwamen de Bosschenaren zeer moeilijk door de Eindhovense defensie. De wedstrijd leek af te stevenen op 0-0 maar plots was daar de thuisploeg die na een fout van Vermeij (hij had de bal weg kunnen schieten) op 1-0 kwam. In de 88e minuut was het Seedorf die de bal in een hachelijke situatie voor het doel van Van der Steen wist binnen te schieten.Vlak daarvoor claimde Den Bosch nog een penalty na een overtreding op Beltrame. Een slotoffensief kreeg Den Bosch er ook niet uitgeperst, het werd zelfs 2-0 toen Eindhoven na een onderschepping van Sam kon scoren. Zo verloor Den Bosch voor de eerste keer sinds 21 september 2018 een wedstrijd.

Oussama Bouyaghlafen begon goed aan de wedstrijd maar had de scheidsrechter in het begin niet mee: “Ik begon aardig. Ik kreeg wel overtredingen tegen, de scheidsrechter zag dat vaak verkeerd.” Bouyaghlafen snelde halverwege de eerste helft het strafschopgebied in toen directe tegenstander Achenteh tegen hem aanleunde. Scheidsrechter Ruperti oordeelde andersom. Daar was Bouyaghlafen het niet mee eens: “Hij komt tegen mij aan, hij valt en krijgt een vrije trap mee. Dat soort situaties zaten wel tegen vandaag”, aldus de vleugelspeler.

Sven Blummel was teleurgesteld na de nederlaag: “Deze wedstrijd was lastig. De laatste paar minuten dat je nog 2-0 weggeeft is zuur. Zeker als je ziet dat concurrent Sparta punten verspeelt.” Het plan was om voorzetten vanaf de zijkanten te geven op de kopsterke Vermeij. Blummel erkende dat dat vandaag zeer moeizaam verliep: “Ik stond op links en ‘Ous’ (Bouyaghlafen red.) op rechts. Ik vond dat het tegen TOP Oss goed ging. Vandaag kwamen we er vanaf de zijkanten lastig doorheen waardoor we weinig voorzetten konden geven en daardoor weinig kansen creëerden.” Blummel kon nog wel genieten van alle meegereisde fans: “Van te voren stonden er al een paar vrienden van mij die mij riepen en ook na de wedstrijd steunden de supporters ons weer goed en zongen voor ons. Je verliest een keer en dan toch die steun. Fantastisch.” Blummel gaat uit van een incident en er is geen sprake van een knauw in het zelfvertrouwen. “We hebben veel wedstrijden goed voetbal gespeeld, het is een incident. De volgende wedstrijd staan we er weer en proberen tegen RKC gewoon weer te winnen,” aldus de rappe linksbuiten.

Bron: FCDBFans.nl