FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch presteert sterk in Waalwijk

Den Bosch presteert sterk in Waalwijk

30 januari 2019 om 20:32

FC Den Bosch presteert tegen RKC Waalwijk vooral goed in een uitwedstrijd. De Bosschenaren gingen voor het laatst onderuit in 2007.

In alle competities speelde FC Den Bosch 15 keer tegen RKC in Waalwijk. Den Bosch won 4 keer, RKC 3 keer en het werd maar liefst 8 keer gelijk. Als we daar de thuiswedstrijden bijtellen presteert FC een stuk minder: 6 zeges, 10 nederlagen en 14 gelijke spelen. Een uitwedstrijd heeft historisch gezien dus meer kans op succes dan een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

De grootste overwinning van FC Den Bosch op RKC Waalwijk in Waalwijk was op 6 februari 2015 toen er met 0-3 werd gewonnen. De ploeg van trainer René van Eck kwam via Jordy Thomassen, Alexander Mols en onze eigen Jort van der Sande aan de ruime overwinning. Het seizoen 2014-2015 eindigde Den Bosch op een teleurstellende 16e plaats. Trainer Ruud Kaiser werd voortijdig ontslagen en opgevolgd door René van Eck. Het seizoen had nog wel glans kunnen krijgen door een geweldige reeks wedstrijden in de beker. Die reeks eindigde zeer abrupt toen de amateurs van VVSB in de kwartfinale te sterk waren met 2-3.

De grootste nederlaag leed Den Bosch op 21 maart 1993 toen FC met 4-2 onderuit ging in de Eredivisie. Marco Boogers maakte een hattrick tegen Den Bosch en oud-Bosschenaar Marcel Brands maakte de vierde treffer. Dat seizoen zou FC Den Bosch geen enkele uitwedstrijd weten te winnen en via de nacompetitie degraderen naar de Eerste Divisie.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in één van de vele gelijke spelen: 1-1. Den Bosch zat op dat moment in een goede flow en kwam via Mats Deijl op voorsprong. Het duurde tot de 96e minuut voordat de thuisploeg gelijk wist te maken. Vrijdag een nieuwe kans tegen een in vorm verkerend RKC Waalwijk. De thuisploeg wist de laatste 3 wedstrijden te winnen. Aan de steun van de Bossche supporters zal het wederom niet liggen. De gehele korte zijde in het Mandemakers stadion is beschikbaar gesteld, daar zijn dan ruim 680 Bossche supporters te vinden!

Bron: FCDBFans.nl