FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Vervoersproblemen door schade aan bus

Vervoersproblemen door schade aan bus

31 januari 2019 om 18:44

FC Den Bosch heeft van de busmaatschappij die bussen verhuurd bij uitwedstrijden te horen gekregen dat zij geen bussen meer beschikbaar stellen. Dit na vernielingen aan een bus na de wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Er zou een schadepost van 9000 euro zijn waar FC Den Bosch vooralsnog voor op moet draaien. De club doet nu een beroep op de supporters om de daders te kunnen achterhalen. Het vervoer van supporters naar Waalwijk is in gevaar volgens de club. Onderstaande meldt de club via haar website.

Na de uitwedstrijd van vorige week vrijdag tegen FC Eindhoven, zijn op de terugweg naar ’s-Hertogenbosch door nog onbekende personen vernielingen aangericht in een bus. De schade die door deze vandalen is veroorzaakt, is aanzienlijk en bedraagt ruim € 9.000, -. Omdat op dit moment nog niemand aansprakelijk kan worden gesteld, komt deze schadepost vooralsnog voor rekening van FC Den Bosch.

Als direct gevolg van de vernielde bus, heeft de busmaatschappij die voor FC Den Bosch het supportersvervoer naar uitwedstrijden verzorgt, de club laten weten dat zij geen bussen meer willen leveren. De gereserveerde bussen voor het vervoer naar de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk aanstaande vrijdag zijn ingetrokken. We weten niet of we dit opgelost krijgen voor vrijdag. Dat hangt af van of wij een andere busmaatschappij bereid vinden om het vervoer over te nemen. Dit betekent dat supporters mogelijk niet met de bus naar Waalwijk kunnen en dat mogelijk supporters gedupeerd worden door het gedrag van enkele onverlaten.

Het kan in onze ogen niet zo zijn, dat enkelingen het voor een grote groep, welwillende supporters verpesten. Daarom voelen wij ons helaas genoodzaakt een beroep te doen op de onderlinge sociale controle. Supporters die informatie hebben over de vernielingen vragen wij dit (anoniem) met de club te delen. Dat kan telefonisch via het algemene nummer 073-6464700 of schriftelijk via info@fcdenbosch.nl o.v.v. PERSOONLIJK. De mail wordt dan ongeopend doorgestuurd naar de vertrouwenspersoon die dit binnen de club op zich neemt. Als je belt, word je eveneens naar deze persoon doorverbonden. Wij garanderen de vertrouwelijkheid en waarborgen de privacy van de melders.

Mochten wij er wél in slagen om het busvervoer naar Waalwijk via een andere maatschappij te faciliteren, reken dan op zwaar verscherpte controles. Bij het inchecken van de bussen zullen wij anders te werk gaan dan gebruikelijk. Dit betekent onder andere dat van ieder individu de seizoenkaart of club card wordt ingenomen en dat fouillering met behulp van een drugshond tot de mogelijkheden behoort. Dit omdat in de vernielde bus drugsgebruik is vastgesteld. Supporters die zichtbaar onder invloed van drank en/of drugs zijn, wordt de toegang tot de bussen ontzegd. Ook krijgen zij direct een lokaal stadionverbod opgelegd.

Wij danken jullie voor jullie medewerking en begrip ten aanzien van de verscherpte controles.

Jullie worden via de clubkanalen op de hoogte gehouden of het al dan niet lukt om tijdig bussen te regelen

Bron: FC Den Bosch.nl