FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Ook RKC verslaat FC Den Bosch

Ook RKC verslaat FC Den Bosch

1 februari 2019 om 23:04

RKC Waalwijk heeft FC Den Bosch de tweede nederlaag op rij toegebracht. FC Den Bosch werd in de eerste helft deels weggespeeld door de thuisploeg en wist de opgelopen schade de tweede helft niet meer te herstellen.

Brahim Darri mocht direct in de basis beginnen bij FC Den Bosch. Ook voor Danny Holla had trainer Wil Boessen een basisplaats ingeruimd. Sven Blummel begon daardoor op de bank. RKC Waalwijk startte de wedstrijd fel en nam al heel snel het heft in handen. De vlot combinerende thuisploeg kwam al in de 9e minuut op voorsprong. Anas Tahiri was de Bossche verdediging te slim af en gaf Dylan Seys een niet te missen kans: 1-0. Dit zou het startsein moeten zijn van een offensief van FC Den Bosch. De Bosschenaren kregen echter geen grip op de vliegensvlugge Waalwijkers. Zij bleven het Bossche doel bestoken. Den Bosch kwam daar geregeld goed weg. Nadat Vincent Vermeij een bal op doel had gekopt na een voorzet van Danny Verbeek was het RKC Waalwijk dat op 2-0 kwam na een mooie aanval die Daan Rienstra knap afrondde. De ruststand werd daarmee bepaald op 2-0.

De tweede helft begon zonder wissels. RKC werd wat meer teruggedrongen en loerde op de counter. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie drong steeds meer aan en toonde wat meer de vechtersmentaliteit die we gewend zijn van de ploeg. Na wat kleine kansen schoot Stefano Beltrame in de 74e minuut prachtig raak na een afvallende bal. Dit was het sein voor een slotoffensief voor Den Bosch. Sven Blummel en Rauno Sappinen waren in het veld gekomen voor Danny Holla en Vincent Vermeij. Ook Jort van der Sande viel nog in na een blessure van Danny Verbeek. Die blessure lijkt achteraf mee te vallen. Verbeek denkt zelf volgende week alweer te kunnen spelen. Echt dicht bij een treffer kwam FC tijdens het slotoffensief niet meer. RKC schoot nog twee keer op de lat vanuit de counter maar trof ook geen doel meer. Na 5 minuten blessuretijd, waarin doelman Van der Steen nog mee naar voren ging, floot scheidsrechter Jeroen Manschot voor het laatst. Zo was de tweede nederlaag op een rij een feit.

Trainer Wil Boessen was na afloop niet van slag: “De kerels worden van de jongens onderscheiden, dit hoort bij een proces van het team. Wij hebben nu even een mindere periode. Nu is het zaak om normaal te blijven doen. Dat deden we na 15 ongeslagen wedstrijd en nu doen we dus ook normaal”, aldus de trainer. Boessen erkende ook dat FC Den Bosch een andere status heeft gekregen. Ze zijn nu de te kloppen ploeg. “Na de winterstop worden de messen geslepen. Elke ploeg zet een tandje bij en daar moeten wij wel een antwoord op vinden”, vervolgt de trainer. “We zijn met een bepaald teamproces bezig, nu met nieuwe spelers verandert dat proces. Dat kost dan een paar punten. We hebben alle vertrouwen, we hebben teveel kwaliteit”, sloot Boessen af. Hij beaamde nog wel dat hij zijn taak om 'de ploeg bij elkaar te houden'

Danny Verbeek baalde vooral dat de ploeg pas na 35 minuten wakker werd. “We gingen pas na 35 minuten duels winnen en kwamen we er pas een beetje in. In de rust hebben we elkaar de waarheid vertelt en dan zie je dat het de tweede helft weer kan. Dan doen we waar we goed in zijn. Ik miste wel de echte overtuiging om echt de winnende te maken. Ik had gehoopt dat we de les vorige week al hadden geleerd. Deze nederlaag geeft weer een reële kijk op de werkelijkheid. Dat wij echt vanuit onze organisatie en taken moeten spelen. Als we dat doen kunnen we van veel ploegen winnen, maar doen we dat niet kunnen we ook van iedereen verliezen. We moeten nu laten zien dat we echt een team zijn en volgende week gaan knallen tegen Volendam”, aldus captain Verbeek.

Doelman Wouter van der Steen zat ook niet helemaal lekker in de wedstrijd. Hij vond zichzelf de eerste helft ook niet sterk spelen. “De ruimtes waren heel groot. De aanvallers van RKC leken wel in de speeltuin”, vertelt de Vughtenaar. In de blessuretijd van de wedstrijd ging Van der Steen nog een aantal keer mee naar voren. “Ik vroeg aan de trainer of ik mee mocht en het mocht.” Op de vraag of hij een ‘Van Grinsven’ wou doen zei hij: “Daar heb ik niet bij stil gestaan maar dat was wel mooi geweest”, aldus van der Steen.

De supporters in het uitverkochte uitvak bleven ook deze wedstrijd de hele wedstrijd achter de ploeg staan. Volgende week kan FC Den Bosch proberen de reeks van twee nederlagen te doorbreken in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Bron: FCDBFans.nl