FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Danny Verbeek: ‘Dan is mijn carrière geslaagd’

Danny Verbeek: ‘Dan is mijn carrière geslaagd’

4 februari 2019 om 19:02

Vandaag in Het Bossche vragenvuurtje onze captain en geboren en getogen Bosschenaar: Danny Verbeek. Met FC Den Bosch naar de Eredivisie zou een kroon op zijn carrière zijn.

Het Bossche vragenvuurtje: Danny Verbeek

GEBOREN:
15 augustus 1990 in ‘s-Hertogenbosch

WOONPLAATS:
“Den Bosch. Hier woon ik al bijna heel mijn leven en heb hier ook een huis gekocht.”

FAMILIE:
“Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik ken mijn vrouw al vanaf mijn achttiende.”

HOBBY:
“Ik vind het leuk om een hapje te gaan eten. Ik doe verder niet echt veel buiten het voetbal. Ik heb een vrouw en twee kids en daar gaat de tijd wel in zitten. Een keer naar de Efteling, een keer zwemmen. In het seizoen zelf is dat wel lastig plannen. Dus als ik tijd heb besteed ik het graag aan het gezin”

MOOISTE STAD:
“Dat is voor mij Den Bosch. Ik ben hier geboren en getogen, ik houd van het bourgondische, de gezelligheid.”

FAVORIETE ETEN:
“Ik houd erg van lasagne. Dat kan mijn vrouw goed maken.”

MUZIEK:
“Nederlandstalig. Ik houd van de volksmuziek, zoals muziek van André Hazes. Ik vind de laatste tijd Tino Martin ook erg goed.”

NETFLIX:
“Wij hebben de The Sons of Anarchy gekeken. Dat is mijn favoriete serie. Ik zit er niet elke dag voor klaar maar als er tijd is kijken we wel een serietje.”

SOCIALE MEDIA:
“Ik heb Instagram, geen Facebook. Eerst deed ik er niet veel mee, de laatste tijd probeer ik daar meer mee te doen zodat ik meer binding krijg met de supporters en contact houdt met het team. We hebben een hecht team dit jaar en dan is het leuk om op Instagram met elkaar te praten.”

GUILTY PLEASURE:
“Ik ben best een open boek, dus heb niet echt een guilty pleasure, series als Temptation Island en Ex on the Beach kijk ik samen met mijn vrouw.”

GROOTSTE BLUNDER:
“Na drie minuten in een wedstrijd van NAC tegen RKC kreeg ik een rode kaart. We moesten van de trainer fel starten. Er valt een bal tussen mij en mijn tegenstander, ik kom met mijn been naar voren en met mijn voet op zijn bovenbeen. Ik had niet meteen door dat het zo’n erge overtreding was. Later op de beelden zag ik wel dat de scheidsrechter hem kon geven.”

GEEN VOETBALLER, DAN:
“Dat vind ik heel moeilijk. Van thuis uit hebben we altijd in de horeca gezeten. Er is wel een grote kans dat ik dan ook in de horeca zou zijn gegaan. Ik zit al zolang in de voetballerij, ik zie mezelf niet achter een bar staan. Ik wil later wel in de voetballerij blijven. Mijn papieren gaan halen of misschien wel iets in de scouting gaan doen.”

IDOOL:
“Vroeger keek ik op tegen Jari Litmanen. In mijn jeugd was het echt de tijd van Ajax. De banden van Litmanen heb ik zó vaak gezien. Leuk dat ik nu zelf ook meer op het middenveld sta. Dat was nooit de bedoeling maar is er dus wel van gekomen. Toen Wil (Boessen red.) dat zei, moest ik in het begin wel echt wennen. Je wordt daar nu steeds slimmer en beter in.”

FAVORIETE CLUB:
“FC Den Bosch, dit is echt mijn club.”

MOOISTE STADION:
“De Kuip heeft op mij de meeste indruk gemaakt.”

MOOISTE SHIRT:
“Het maagdelijke wit van Real Madrid.”

BIJGELOOF:
“Ik ben heel nuchter daarin. Ik heb geen bijgeloof of rituelen.”

KAMPIOEN KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“Ik vind dat we niet onnodig de druk op ons moet zetten. Voorafgaand aan het seizoen zou ik Sparta hebben gezegd.”

LAATSTE PLAATS KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“Jong Utrecht.”

BESTE TEGENSTANDER KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“Ik ben daar niet echt mee bezig. Maar ik vond Branco van den Boomen in de Vliert heel goed spelen. Tijdens de wedstrijd denk ik niet van wat een goed speler is dat. Ik geef ze dan liever een keer een extra zetje, zodat ze niet zo goed blijven spelen.”

MOOISTE MOMENT BIJ FC DEN BOSCH:
“Het periodekampioenschap dit seizoen. Het was echt mooi. De ontvangst hier op het stadion was prachtig. Ook omdat het zo lang geleden was. De mensen hebben zo lang ellende gehad (op voetbalgebied) dan is het mooi dat je dit kan teruggeven.”

TOEKOMST BIJ FC DEN BOSCH:
“Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik ga alleen nog weg als er iets komt wat voor de toekomst van mijn gezin heel positief kan zijn. Maar er is weinig mooier dan met mijn eigen club deze stappen te zetten.”

EIGEN TOEKOMSTDROMEN:
“Het allermooiste zou zijn om met mijn club -FC Den Bosch- de stap naar de Eredivisie te maken. Dan is mijn carrière geslaagd.”

Danny Verbeek in actie tegen TOP Oss

Bron: FCDBFans.nl (foto: Henk van Esch)