FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Volendam vaak te sterk voor Den Bosch

Volendam vaak te sterk voor Den Bosch

6 februari 2019 om 20:54

FC Volendam komt vaak als winnaar uit de strijd in de Vliert. De ploeg uit het Vissersdorp won al 17 maal in de Vliert. FC Den Bosch won thuis 10 keer en het werd 8 keer gelijk.

Den Bosch won driemaal met 3-0 van FC Volendam. Dat waren de grootste overwinningen die de Bosschenaren wisten te behalen in de Vliert. De eerste keer was in het seizoen 1966-1967 in de Eerste Divisie. Mulders, Tinus en Van de Hout scoorden voor de thuisploeg. Den Bosch zou dat jaar als 5e eindigen terwijl Volendam kampioen zou worden. In het seizoen 2006-2007 in de toenmalige Jupiler League zorgden Nyron Wau, Barry Maguire en Arturo ten Heuvel voor de 3-0 overwinning. Ten slotte in 2009-2010 maakten Danny Verbeek en 2x Diangi Matusiwa de doelpunten. Danny Verbeek zal naar alle waarschijnlijkheid ook vrijdag aan de aftrap verschijnen. In beide seizoenen zou FC Den Bosch erin slagen om de playoffs te bereiken door respectievelijk 5e en 7e te worden.

In het seizoen 1992-1993 ging FC Den Bosch met maar liefst 0-5 onderuit tegen de bezoekers. De ploeg van Hans van der Pluym zou dat seizoen degraderen naar de Eerste Divisie via de nacompetitie nadat het als 17e was geëindigd. Diezelfde cijfers stonden ook op het scorebord in het seizoen 2014-2015 toen Volendam het lot van trainer Ruud Kaiser beslechtte. Het zou de laatste wedstrijd van de trainer worden voordat hij op non-actief werd gesteld.
Vorig seizoen won Den Bosch overigens wel van Volendam. Het werd 3-1 door doelpunten van Niek Vossebelt, Jort van der Sande en Sven Blummel.

Vrijdag mag de nummer 2 uit de Keuken Kampioen Divisie gaan proberen het gat met koploper FC Twente te gaan verkleinen. Het moet dan zelf de 11e thuisoverwinning op Volendam zien te behalen en daardoor de reeks van 2 nederlagen te doorbreken.

Bron: FCDBFans.nl