FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch komt niet verder dan gelijkspel

Den Bosch komt niet verder dan gelijkspel

8 februari 2019 om 23:02

Voor de derde maal op rij is FC Den Bosch er niet in geslaagd om een overwinning te boeken. In de eigen Vliert knokten de Bosschenaren zich in de tweede helft naar een punt. Wij hebben reacties van Sappinen en een teleurgestelde Vermeij.

Met Rauno Sappinen voor Vincent Vermeij en Sven Blummel voor Danny Holla begon FC Den Bosch het eerste kwartier aardig aan de wedstrijd. De Bosschenaren hadden al snel via Sappinen op 1-0 kunnen komen. De Est kreeg een vrije schietkans door goed voorbereidend werk van Stefano Beltrame en Blummel in het 16-meter gebied maar zijn inzet belandde rechts naast het doel. Even daarvoor had de thuisploeg ook al gevaar gesticht toen Beltrame de bal aan Blummel mee gaf waarna diezelfde Blummel kon uithalen. Hierna ging het spel van de Bosschenaren snel bergafwaarts. De vlotte combinaties bleven uit en Volendam kreeg veel meer grip op de huidige nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie. Nadat doelman Wouter van der Steen al een keer flink mis zat bij een hoekschop zag hij er ook slecht uit bij een afstandsschot van Boy Deul die zijn inzet in het doel zag belanden. Diezelfde Deul kon ook wel erg makkelijk weglopen bij de later geblesseerd uitgevallen Luuk Brouwers (hamstring). Vlak voor rust liet FC Den Bosch zien het even niet meer te weten en kwam niet meer tot een slotoffensief.

Na rust kregen we een heel ander FC Den Bosch te zien. De ploeg leek een ware metamorfose te zijn ondergaan en drukte Volendam ver terug op eigen helft. Dat deed de thuisploeg met Vermeij in plaats van Brahim Darri. Het systeem veranderde daardoor naar 4-4-2. Het was dan ook al snel 1-1 door een schitterende omhaal van Blummel. Het offensief van Den Bosch hield aan maar tot scoren kwamen de Bosschenaren niet meer. Vermeij was nog het dichtst bij een doelpunt toen zijn inzet van de lijn werd gehaald door een Volendamse verdediger. Ook met Jort van der Sande voor de prima spelende Sappinen lukte het de thuisploeg niet om te winnen. Volendam dat er nog een aantal keer gevaarlijk uitkwam scoorde (mede door belangrijke reddingen van Wouter van der Steen) ook niet meer waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

Sappinen was blij dat hij weer in de basis stond maar de teleurstelling overheerste toch door het puntverlies. Dat een deel van de supporters hem graag terug in de basis wilde deed hem ook goed: “Het maakt me trots dat ze mij in de basis zien. De supporters zijn heel belangrijk voor ons. Ik had wel moeten scoren in het begin, daar zal ik vannacht nog wel slecht van slapen”, aldus de Estse spits.

Vermeij was blij dat de ploeg zich terugknokte in de wedstrijd maar teleurgesteld dat hij op de bank moest beginnen. “Ik was twee keer gestart. De trainer heeft gezegd dat het samenspel met het team nog beter kan. Dat ik daarom niet startte. Dat vond hij minder leuk om mij te vertellen en ik vond dat, zacht uitgedrukt, minder leuk om te horen.” vertelt Vermeij. “De minuten die ik maak probeer ik alles te geven. Ik wil altijd laten zien dat ik wil spelen en dat ik goals wil maken”, vervolgt hij zijn verhaal. “Ik ben nog in overleg met de trainer in hoeverre ik mezelf moet aanpassen aan de speelwijze of dat het team zich dan moet aanpassen op mijn spel. Dat het niet helemaal loopt is ook niet gek omdat ik een totaal andere spits ben dan Sappinen en Van der Sande. Het is aan mij om ze duidelijk te maken wat ik fijne ballen vind, dan hoop ik ook wat meer assists te krijgen. ” Op de vraag of Vermeij nog steeds tevreden is met zijn keus voor Den Bosch zegt hij: “Ja natuurlijk. Je wil gewoon spelen en ik begrijp ook dat het niet allemaal in één keer kan. De lijn van tegen TOP Oss wilde ik gewoon doortrekken. Dat is dan niet gelukt. Ik ga me op de trainingen meer focussen hoe ik dat ga aanpakken”, sluit Vermeij het gesprek af.

Bron: FCDBFans.nl