FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
 Resultaten tegen Jong AZ in balans

Resultaten tegen Jong AZ in balans

13 februari 2019 om 18:28

De wedstrijd tussen de beloften van AZ en FC Den Bosch staat pas voor de vierde keer op het programma. De resultaten zijn tot nog toe in balans: 1 overwinning, 1 gelijkspel en 1 nederlaag voor beide ploegen.

Omdat Jong AZ pas in het seizoen 2017-2018 voor het eerst in de Jupiler League uitkwam is de historie tussen beide team niet rijk. De eerste wedstrijd in het vorige seizoen was gelijk een confrontatie tussen beide ploegen. In De Vliert verloor FC Den Bosch met 1-3 van de ploeg uit Alkmaar. Via Muhammed Mert kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong maar daarna bleken de bezoekers uiterst effectief met de kansen om te springen en liepen uit naar een 1-3 overwinning.

In de uitwedstrijd kwam FC Den Bosch op achterstand door een doelpunt van de huidige spits van NEC, Ferdy Druijf. In de tweede helft wist Sven Blummel met zijn doelpunt een gelijkspel voor de Bosschenaren uit het vuur te slepen. Dit seizoen won FC Den Bosch in De Vliert met 3-1. Het zou het begin zijn van de spectaculaire reeks van 15 ongeslagen wedstrijden. Doelpuntenmakers aan Bossche zijde: Rauno Sappinen, Sven Blummel en Imran Oulad Omar.

Jong AZ speelt dit seizoen met een redelijk vaste kern, dertig spelers maakten minuten. Ferdy Druijf was topscorer maar speelt dus inmiddels voor NEC. Middenvelder Tijjani Reijnders kwam het meest in actie (23 maal) maar ook Jasper Schendelaar (doelman, 20 wedstrijden) en Henri Weigelt (verdediger 19 wedstrijden) speelden al vaak mee. Reijnders is na Druijf degene die de meeste doelpunten maakt. Dat zijn er dan wel slechts 3. Druijf maakte al 14 doelpunten, dat zijn er net zoveel als de rest van de productie van Jong AZ. Als we daar het doelpunt van Gino Dekker nog afhalen (hij staat inmiddels onder contract bij Go Ahead Eagles) dan scoorden de huidige spelers van Jong AZ slechts 13 keer. FC Den Bosch moet weer op zoek naar de goede vorm van voor de winterstop. Op papier lijkt de ploeg van Koen Stam een prima tegenstander om het vertrouwen weer wat op te kunnen krikken.

Op de website van FC Den Bosch zijn inmiddels geen kaarten meer te bestellen. Dat zou betekenen dat alle 100 autocombi kaarten zijn uitverkocht. FCDBFans zal ook aanwezig zijn in Alkmaar. Volg ons tijdens de wedstrijd via Twitter en lees het verslag met daarin reacties van spelers en/of trainer.

Bron: FCDBFans.nl