FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Onzorgvuldig Den Bosch niet voorbij Jong AZ

Onzorgvuldig Den Bosch niet voorbij Jong AZ

15 februari 2019 om 22:50

Voor de vierde maal op rij weet FC Den Bosch een wedstrijd niet te winnen. In een wedstrijd waarin de ploeg elkaar moeizaam kon vinden maar wel de overhand had, werd het 0-0 tegen Jong AZ.

In een wedstrijd waarin FC Den Bosch hoopte op herstel begon de ploeg zeer pover aan het duel. Tegenstander Jong AZ liet Den Bosch het spel maken, daar wisten de bezoekers het eerste half uur weinig raad mee. De Bosschenaren speelden zeer slordig en bovendien in een veel te laag tempo om het de thuisploeg lastig te maken. Sterker nog de thuisploeg kreeg na slippertjes van Den Bosch de beste kansen. Na het half uur kreeg Den Bosch wat meer grip op de wedstrijd en probeerde het tempo te verhogen. Dat resulteerde in kansen voor Rauno Sappinen (kopte voorlangs) en een schot vanaf de zijkant van het zestienmetergebied van Vincent Vermeij. Verder kwam Den Bosch niet waardoor er 0-0 op het scorebord stond bij rust.

Den Bosch begon de tweede helft zonder wissels. De ploeg besefte dat er een tandje bij moest. Dat lukte aanvankelijk niet. De ploeg bleef worstelen met het compact spelende Jong AZ. Den Bosch wist de thuisploeg steeds verder terug te dringen en werd sporadisch gevaarlijk. Den Bosch wist na driemaal wisselen ook de druk te behouden. Stefan Velkov maakte zijn rentree toen hij Sam Kersten kwam vervangen, Jort van der Sande kwam voor Vincent Vermeij. Van der Sande wist na goed doorgaan de bal nog voor de voeten van Marchioni te krijgen. De Argentijn raakte de bal verkeerd waardoor hij naast het doel vloog. Daarna verving Imran Oulad Omar Julian Marchioni. Even later dachten de 100 meegereisde Bossche supporters day Danny Verbeek uit een vrije trap de 0-1 maakte maar de bal kwam in het zijnet. Jong AZ, dat 0 schoten tussen de palen kreeg, hield stand waardoor FC Den Bosch voor de vierde maal niet wist te winnen. Het bleef wel tweede door het gelijkspel van Go Ahead Eagles tegen NEC (4-4).

Trainer Wil Boessen was na het gelijkspel niet helemaal ontevreden en zag ook aanknopingspunten. “De wil is er wel. Je hebt te maken met mindere prestaties. Dat gaat ook in de koppies zitten. En dan ben je wat trager terwijl je voor de winterstop een bal op doel schoot en die vloog erin. Dat is het verschil met nu. We hebben de wedstrijd gecontroleerd en ik ben blij dat we niet in de val zijn gelopen als tegen Eindhoven en RKC. Alleen goals maken valt de laatste tijd wat tegen”, aldus de trainer. Op de vraag waarom Vermeij werd gewisseld juist toen Den Bosch hoge ballen ging spelen zei hij: “Ik vind dat Jort een betere timing heeft en ik denk ook dat Vermeij nog moet groeien.” De trainer is nog vol vertrouwen: “In het kleedlokaal heb ik gezegd dat de koppies omhoog moeten. We moeten niet moeilijk doen. Door blijven gaan. We hebben genoeg kwaliteit en nu gewoon een mindere fase. Dat de supporters blijven komen is fantastisch daar hebben we veel steun aan”, sluit Boessen af.

Captain Danny Verbeek erkende dat het even niet loopt bij de ploeg maar vind wel dat er nu blijkt dat de ploeg een echt team is. “Het loopt even niet zoals het voor de winter wel liep. Maar voor de winter liepen we de polonaise niet en nu gaat het minder en gaan we ook niet wijzen naar elkaar. Bovendien zou iedereen er een half jaar geleden een moord voor hebben gedaan als we tweede konden staan. We gaan elkaar helpen om hieruit te komen. We gaan elkaar nu niet laten vallen.”

Mats Deijl was tevreden over zijn eigen spel maar baalde dat er niet is gewonnen. “Het was gewoon weer lastig, zij staan heel compact. We proberen het wat meer met lange bal en dan moet hij wel goed vallen. De voorzet van mij op Sappinen had een doelpunt kunnen zijn”, zei Deijl. Deijl zei dat er nog genoeg vertrouwen in de ploeg zit en dat er het geloof was dat de winnende goal nog zou kunnen vallen. “AZ kon alleen gevaarlijk worden uit de counter maar dat zijn ze ook niet geweest, dus de verdediging stond weer goed.”

Bron: FCDBFans.nl