FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Thuisbalans tegen MVV positief

Thuisbalans tegen MVV positief

20 februari 2019 om 19:42

De thuiswedstrijden tegen MVV Maastricht worden in tegenstelling tot de uitwedstrijden vaak gewonnen door FC Den Bosch. Den Bosch won al 16 maal, speelde 5 maal gelijk en verloor 8 maal.

In uitwedstrijden verloor Den Bosch juist al 15 keer van MVV Maastricht tegenover 7 overwinningen. De grootste overwinning in de Vliert werd behaald in het seizoen 2009-2010 toen de thuisploeg met 6-0 won. MVV werd door Adnan Barakat, Paco van Moorsel (2x) en Fabio Caracciolo (3x) naar de slachtbank geleid. De hattrick was extra pikant omdat Caracciolo zijn carrière zo’n beetje bij de Maastrichtse ploeg was begonnen. De ploeg van Marc Brys zou dat seizoen op de 7e plaats eindigen met 54 punten uit 36 wedstrijden. FC Den Bosch bivakkeerde dat hele seizoen rond de 7e plaats en kende dus een redelijk stabiel seizoen. In de play offs was Helmond Sport in de eerste ronde te sterk.

De grootste nederlaag was in het seizoen 1989-1990 toen FC Den Bosch als BVV Den Bosch met 0-3 onderuit ging. MVV was toen in de Eredivisie een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. BVV Den Bosch zou dat jaar als 17e eindigen met 2 punten achterstand op nummer 15 MVV. Rinus Israël kwam met zijn ploeg dat jaar overigens geen enkele keer hoger dan plek 15 op de ranglijst. Vorig seizoen won Den Bosch in eigen huis met 2-1 van MVV Maastricht. Jort van der Sande was de grote man toen hij beide doelpunten voor zijn rekening nam.

MVV is deze periode nog ongeslagen. Het won 4 maal en speelde 1 maal gelijk terwijl FC Den Bosch deze periode pas 5 punten bij elkaar speelde. Doelman Luuk Koopmans kwam tot dusverre alle 25 duels in actie voor de huidige nummer 7 van de Keuken Kampioen Divisie. Joeri Schroyen is topscorer met 10 doelpunten, ook oud-Bosschenaar Anthony van den Hurk scoort makkelijk: hij maakte al 8 doelpunten. Er kwamen bij MVV 23 verschillende spelers in actie, de ploeg werkt dus met een vaste kern. Vrijdag zullen de roodwitten dus met vertrouwen afreizen naar de Vliert.

Aan FC Den Bosch de taak om de reeks van 4 wedstrijden zonder overwinning te doorbreken. Bij Den Bosch is het afwachten in welke formatie het zal gaan starten. Trainer Wil Boessen zal een afweging moeten maken welke tactiek hij zal hanteren. Afhankelijk daarvan is het de vraag of hij bijvoorbeeld weer zal starten met Rauno Sappinen en Vincent Vermeij in de ploeg. Ook Stefan Velkov is weer fit en klopt weer op de deur. Stefano Beltrame zal als hij fit genoeg is weer voor de nodige creativiteit moeten zorgen. Het kampioenschap is inmiddels wel heel ver weg, FC Twente sloeg door de overwinning van afgelopen maandag op Jong PSV een gat van 8 punten. Toch prijkt de naam van FC Den Bosch nog altijd op een mooie tweede plaats, een plaats die zeker het verdedigen waard is.

Bron: FCDBFans.nl