FCDBFans

Met heel mijn hart
Ongelukkige nederlaag tegen MVV Maastricht

22 februari 2019 om 22:57

In een wedstrijd die FC Den Bosch kon domineren werd er toch een nederlaag geslikt tegen een uiterst effectief MVV Maastricht. In de eigen Vliert ging Den Bosch met 1-2 onderuit door twee doelpunten van oud-Bosschenaar Anthony Van den Hurk.

Door blessures van Sam Kersten en Stefan Velkov begon Julian Marchioni in de basis bij FC Den Bosch. Dat pakte na 3 minuten al slecht uit. Oud Bosschenaar Anthony van den Hurk stond helemaal vrij om de 0-1 binnen te tikken. Dat kwam de bezoekers goed uit omdat zij nu de thuisploeg konden laten komen en opvangen. Dat lukte MVV goed. FC Den Bosch dat aardig speelde in de eerste helft wist wat kansen te creëren via Imrane Oulad Omar die op de lat kopte na een voorzet van Danny Verbeek. Stefano Beltrame schoot nog gevaarlijk op doel waar Luuk Koopmans de nodige moeite mee had. Verder kwam Den Bosch niet ondanks een optisch overwicht was de ruststand 0-1.

Dominant
In de tweede helft tapte FC Den Bosch, zoals zo vaak dit seizoen, uit een ander vaatje. Den Bosch startte fel en probeerde meteen hoog druk te zetten. Het resulteerde al snel in de gelijkmaker van Dimitri Lavalée die een eigen doelpunt maakte na een schot van Beltrame. Er volgde een sterke fase van de thuisploeg waarbij Oulad Omar ook nog een keer de paal raakte. Trainer Wil Boessen voerde nog een dubbele wissel door om nog meer druk op de tegenstander te kunnen zetten. Vincent Vermeij en Jort van der Sande kwamen erin voor Rauno Sappinen en Oulad Omar. FC Den Bosch was de verdere tweede helft dominant maar wist verder geen grote kansen te creëren. MVV Maastricht wist uit het niets de goal uit de eerste helft te kopiëren en wederom scoorde Van den Hurk tegen de verhouding in de 1-2. Den Bosch probeerde daarna nog wel voor de tweede keer de gelijkmaker te forceren maar was daar, op een hard schot van Jort van der Sande in de laatste seconden van de wedstrijd na, niet meer in geslaagd. Zo leed FC Den Bosch de derde nederlaag in vijf wedstrijden en ziet het gat met koploper FC Twente oplopen tot 11 punten.

Boessen, Oulad Omar en Holla
Wil Boessen heeft wel een verklaring voor de mindere prestaties van zijn ploeg.: “We zitten in een fase waarin we weinig resultaat halen. De periode van voor de winterstop is ver weg. Na een snelle tegengoal had de ploeg minder vertrouwen”, aldus de trainer na wedstrijd. Boessen vond dat zijn ploeg de wedstrijd redelijk controleerde maar de cruciale momenten zat het Den Bosch niet mee. Hij vond het spel nu niet minder dan voor de winterstop maar het gevoel is nu anders in de wedstrijden.

Oulad Omar was tevreden over zijn eigen spel en houdt vertrouwen in een goede afloop dit seizoen. “Ik kopte nog een bal op de lat en schoot op de paal. Als die vallen ziet alles er heel anders uit. Ik denk dat ploegen altijd een mindere fase doormaken en dat wij gewoon promotie als doelstelling moeten behouden. We komen hieruit”, aldus de aanvallende middenvelder.

Danny Holla was van mening dat de ploeg net dat stukje geluk en overtuiging mist om de ban te doorbreken. “Ik denk dat wanneer wij een wedstrijd winnen, we snel weer in een goede flow komen. Je kunt soms niet verklaren waarom zo’n reeks wedstrijden je overkomt. Waar alles voor de winterstop meezat, zit het nu tegen. Hier kom je ook weer uit”, hield de ervaren middenvelder de moed. Als ervaren speler voelt Holla ook de verantwoordelijkheid om zowel binnen als buiten het veld de groep bij elkaar te houden. “Ik praat met jongere jongens buiten het veld en binnen het veld probeer ik de spelers ook bij elkaar te houden”, sluit Holla af.

Bron: FCDBFans.nl (foto: FC Den Bosch)