FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Kunstgras te slecht om op te trainen

Kunstgras te slecht om op te trainen

26 februari 2019 om 19:41

Het veld in stadion De Vliert is zó slecht dat FC Den Bosch heeft moeten uitwijken naar het trainingscomplex van Sint Michielsgestel. Trainer Wil Boessen wil verdere blessures voorkomen en niet verder achterop raken bij de concurrentie.

Tegen Omroep Brabant vertelt Boessen: "Onze mensen doen er alles aan om er nog iets goeds van te maken." De trainer kan naar eigen zeggen momenteel met zijn selectie niet zo hard trainen als hij zou willen. De blessures en de mindere resultaten zouden volgens Boessen deels ten grondslag liggen aan het slechte veld. Dat zou vooral te hard zijn in vorstperiodes. "Je ziet nu dat andere ploegen ons fysiek en voetballend inhalen."

FC Den Bosch traint nu tijdelijk in Sint Michielsgestel maar zal wel terugkeren naar de eigen Vliert. De KNVB keurde het veld eerder al af, wat betekent dat er komend seizoen niet op gespeeld mag worden. Aanstaand eigenaar Kahki Jordania was al voornemens om het kunstgrasveld te vervangen voor een hybride-variant. Dat is dus meer noodzaak dan luxe geworden.

Vrijdag hervat Den Bosch de competitie tegen Jong Ajax.

Bron: Omroep Brabant