FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch won nog nooit bij Jong Ajax

Den Bosch won nog nooit bij Jong Ajax

27 februari 2019 om 21:36

FC Den Bosch ging van de vijf keer dat het op bezoek ging bij Jong Ajax, vier keer onderuit en speelde één keer gelijk. In totaal won Den Bosch 3 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor 7 keer van Jong Ajax.

De eerste ontmoeting op vreemde bodem was in het seizoen 2013-2014. FC Den Bosch verloor toen met 3-2 nadat het thuis met 4-1 had gewonnen. Het doelpunt van Ajax werd gemaakt door de toen 19-jarige Vincent Vermeij. Vermeij wacht nog op zijn eerste treffer in Bossche dienst. Het zou mooi zijn om die tegen zijn oude club te maken. Erik Quekel en Furghill Zeldenrust maakten toen de Bossche treffers. In het succesvolle seizoen eindigde de ploeg van Ruud Kaiser als vierde, terwijl Jong Ajax nog geen rol van betekenis speelde en als 14e eindigde.

De grootste nederlaag leed FC Den Bosch in het seizoen 2016-2017, de ploeg van Wiljan Vloet verloor met 5-2 van de beloften van de Amsterdammers. Ben Santermans scoorde nog wel 0-1 en Romero Regales kon zelfs nog gelijk maken: 2-2 maar daarna liep Ajax weg. Abdelhak Nouri scoorde in deze wedstrijd toen de 2-1. FC Den Bosch zou dat seizoen als 14e eindigen, terwijl Jong Ajax 2e werd. Vorig seizoen werd het 1-0 voor de thuisploeg.

De laatste keer dat FC Den Bosch op Amsterdamse bodem won in competitieverband, was in het seizoen 1981-1982 toen Wim van der Horst zijn ploeg een 0-1 overwinning schonk tegen FC Amsterdam. Vrijdag gaat FC Den Bosch proberen naast een eerste uitoverwinning op Jong Ajax ook de reeks van 5 wedstrijden zonder overwinning te doorbreken. Dat zou extra lastig kunnen worden gezien het feit dat het eerste van Ajax dit weekend niet in actie hoeft te komen van de KNVB. Jong Ajax zou daardoor over meer spelers kunnen beschikken. Jong Ajax maakte al gebruik van 38 (!) spelers, waarvan topscorer Danilo er 23 in actie kwam. Hij scoorde daarin 12 maal.

Bron: FCDBFans.nl