FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch knokt zich naar punt

Den Bosch knokt zich naar punt

1 maart 2019 om 22:49

In een wedstrijd die Jong Ajax grotendeels domineerde heeft FC Den Bosch zich in de laatste twintig minuten naar een punt geknokt: 2-2. Stefano Beltrame zorgde voor beide Bossche treffers.

FC Den Bosch startte de wedstrijd met dezelfde elf als vorige week tegen MVV Maastricht. Trainer Wil Boessen wilde vertrouwen geven aan zijn elftal en was tevreden over het spel vorige week. In de openingsfase golfde het spel op en neer met wat kansjes voor beide ploegen. FC Den Bosch had wat moeite met het vinden van de vrije man waardoor het initiatief bij de thuisploeg kwam te liggen. Een schot op de paal van Jong Ajax was het begin van een aanval van FC Den Bosch. Rauno Sappinen werd in de 17e minuut onderuit gehaald in de 16 meter. Stefano Beltrame schoot de strafschop prachtig binnen: 0-1. Den Bosch kon maar kort van de voorsprong genieten: Noa Lang draaide in de 23e minuut makkelijk weg bij Danny Verbeek en schoot de 1-1 achter de kansloze Van der Steen. Het vervolg van de eerste helft was het Jong Ajax dat de dienst uitmaakte en Den Bosch terugdrong. De Bosschenaren kregen nog een grote kans via Sappinen maar niemand liep tegen zijn voorzet aan. Vervolgens scoorde Jong Ajax wel in de tegenaanval. Lang ging wederom gemakkelijk langs de ongelukkig spelende Verbeek en rondde fraai af. Dat bepaalde de ruststand op 2-1

In de tweede helft kwam Kevin Felida al snel de geblesseerde Danny Holla vervangen. Den Bosch kreeg weer vele aanvalsgolven te verduren en mocht van geluk spreken dat het slechts bij 2-1 bleef. Een spaarzame counter van FC Den Bosch in de 60e minuut werd goed uitgespeeld zodat Beltrame de onverwachte 2-2 kon maken. Even later had diezelfde Beltrame zijn hattrick vol moeten maken maar doelman Kotarski bracht knap redding. Na het doelpunt van Beltrame nam FC Den Bosch de wedstrijd plots over en zette de thuisploeg ineens flink onder druk. Beltrame schoot nog een keer verwoestend op de lat en Jong Ajax kreeg ook een aantal goede mogelijkheden. Inmiddels waren Jort van der Sande en Luuk Brouwers al ingevallen bij Den Bosch voor Rauno Sappinen en Imrane Oulad Omar. Mats Deijl viel in 86e minuut geblesseerd uit waardoor Den Bosch met 10 man de wedstrijd vol moest maken. In de allerlaatste minuut counterde FC Den Bosch nog bijna naar de winst toen Beltrame bijna Kotarski verschalkte. De doelman kon zijn inzet ternauwernood stoppen.
Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Een resultaat waar Den Bosch niet ontevreden over mocht zijn.

Trainer Wil Boessen was niet ontevreden met het gelijkspel: “Ajax heeft een ploeg die moet opleiden voor de Champions League en wij leiden op voor de Eredivisie. Dat verschil was vandaag wel te zien. Wij hebben vandaag een punt gewonnen omdat Ajax veel kansen miste. Wij hebben zelf ook een aantal kansen gemist maar het resultaat is voor ons goed en geeft vertrouwen”, aldus Boessen.

Stefano Beltrame blonk uit met zijn twee doelpunten maar vond dat hij ook een derde had moeten maken: “Wij zijn tevreden met het resultaat, in de kleedkamer waren er wel tevreden gezichten. Ik ben blij met mijn twee doelpunten maar de makkelijkste kans had ik ook moeten maken, dan had ik de 2-3 gemaakt en hadden we misschien gewonnen”, zei de topscorer van Den Bosch.

Bron: FCDBFans.nl