FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
‘Supporters kunnen zich met mij identificeren’

‘Supporters kunnen zich met mij identificeren’

2 maart 2019 om 09:01

Sleuren, beuken, koppen, en knokken. Bij deze termen denk je al snel aan Jort van der Sande. De 23-jarige aanvaller is onverminderd populair bij de Bossche aanhang. Tijd voor een gesprek met D’n Rooie.

Al vele malen afgeschreven maar gisteren maakte Jort van der Sande gewoon weer minuten voor zijn FC Den Bosch. In de 72e minuut verving hij Rauno Sappinen in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Waar velen dachten dat na de komst van Vincent Vermeij de kansen op speeltijd nihil zouden zijn, bewijst de geboren Bosschenaar het tegendeel. Hij heeft nog altijd een belangrijke rol in het team. Wij spraken hem na afloop van de wedstrijd tegen Jong Ajax.

‘Bij Jortje van der Sande is de bal in goede handen’
“Ik ben iemand die regelmatig afgeschreven is maar wel altijd terug knokt. Het zit in mijn karakter om niet snel op te geven en alles eraan doen om te komen waar ik nu sta”, begint de spits het gesprek. Jort van der Sande maakte al in 2014 zijn debuut voor Den Bosch in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo (2-0 winst). Sindsdien speelde hij al 98 wedstrijden voor de club waarin hij 19 keer wist te scoren. Een basisplaats dwong hij nooit af. Hij is desondanks mateloos populair onder de Bossche aanhang die voor hem zelfs een eigen liedje hebben bedacht. De aanpassing op het reclamespotje van een meubelwinkel in Den Bosch wordt al vaak tijdens het warmlopen van de spits ter gehore gebracht. “Ik ken dat liedje van de radio van vroeger. Het doet zeker wat met je als je een speler bent die niet wekelijks speelt en dat ze dan toch zo’n liedje voor je maken. Dat is ook voor mijn familie leuk, dat ze dan aan het publiek merken dat ze je waarderen maakt ze ook trots”, vertelt Van der Sande.

Rol in het team
Van der Sande is erg realistisch over zijn eigen kunnen en focust zich op het hoogst haalbare. Momenteel is dat een basisplaats bij Den Bosch. Met de komst van Vermeij wordt dat een stuk lastiger en leek er zelfs even sprake van een vertrek in de winterstop. “Het werd al vrij snel duidelijk dat ik mocht blijven. Iker Hernandez vertrok uiteindelijk. Ik heb ook voor de winterstop laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor het team met mijn invalbeurten en natuurlijk het doelpunt tegen NEC. Ik denk dan ook dat het de meest logische keuze was dat ik mocht blijven en dat Hernandez moest vertrekken.” Momenteel lijkt er ook geen sprake van een pikorde in de selectie. Dat werd door zowel Van der Sande als trainer Wil Boessen bevestigd. Die aangaf te wisselen op basis van wat er nodig is in het veld. “Ik ben niet iemand die snel zijn koppie laat hangen en kan me voorstellen dat het voor een trainer ook fijn is om zo iemand in je team te hebben", aldus Van der Sande.

Supporters
Van der Sande is trots dat hij bij de supporters zo goed ligt en zoekt de verklaring in het feit dat supporters zich gemakkelijk met hem kunnen identificeren: “Ik heb altijd een streepje voor gehad bij de supporters. Ik ben ook een speler waarmee je als supporter jezelf kan identificeren. Een supporter denkt vaak: als ik in het veld zou staan zou ik volle bak geven, eronder klappen. Als ze dan een speler zien die dat doet dan krijg je al snel een bepaalde klik. Die waardering voel ik ook bij supporters.“ Waar Jorts toekomst ligt weet hij zelf nu nog niet. Hij kijkt niet te ver vooruit maar ziet zichzelf wel in het betaald voetbal actief blijven. “Ik ben zeker een meerwaarde voor een Keuken Kampioen Divisie club”, ronden we het gesprek af.

Bron: FCDBFans.nl