FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Van der Steen: ‘Ik ken alle liedjes uit mijn hoofd’

Van der Steen: ‘Ik ken alle liedjes uit mijn hoofd’

3 maart 2019 om 07:42

Deze carnavalszondag in Het Bossche vragenvuurtje carnavalsliefhebber, geboren en getogen Vughtenaar: Wouter van der Steen. De doelman nam in zijn tijd bij Heerenveen jongens uit alle windstreken al mee naar Oeteldonk.

Het Bossche vragenvuurtje: Wouter van der Steen

GEBOREN:
3 juni 1990 in Vught.

WOONPLAATS:
“Ik woon in Vught.”

FAMILIE:
“Ik ben nog vrijgezel en heb twee broers. Beide broers zijn liefhebbers maar niet actief. Mijn oudere broer heeft in de jeugd bij Den Bosch gespeeld. Ben zelf bij Zwaluw begonnen als speler en later als doelman verder gegaan op aanraden van mijn moeder.”

HOBBY:
“Omgaan met vrienden en muziek.”

MOOISTE STAD:
“Ik ben vorige zomer in Boedapest geweest. Die stad heeft indruk op me gemaakt. Echt een hele mooie stad”

FAVORIETE ETEN:
“Ik ben een liefhebber van Sushi. In Den Bosch bij Sakana of Shintori en in Helmond was ik vaste gast bij een Sushi restaurant.”

MUZIEK:
“Bruce Springsteen. Door mijn oudste broer ben ik daarmee besmet en heb hem al 5 keer live gezien. Ik hoop hem nog een keer in Nederland te zien. Ik kan ook wel naar The Beatles luisteren”

NETFLIX:
“Ik ben ook een liefhebber van Netflix. Breaking Bad staat echt op één. Buiten Netflix ben ik echt fan van Game of Thrones. Ik zit echt klaar voor het laatste seizoen wat uit gaat komen.”

SOCIALE MEDIA:
“Ik heb Instagram en Facebook ook maar daar doe ik niet veel meer mee. Ik post het liefst iets over een gespeelde wedstrijd of een mooi moment. Ook om contact met vrienden te houden.”

GUILTY PLEASURE:
“Ja echt wel. Dat is de Carnavalsmuziek. Tijdens carnaval ken ik al die liedjes uit mijn hoofd. Als die nummers in de kleedkamer voorbij komen dan zing ik die wel mee. Ik vier graag carnaval. Ik was voorheen vooral op Helmond georiënteerd. De laatste twee jaar bij Heerenveen nam ik het initiatief en nam ik de jongens mee naar Den Bosch. Je moet je dan voorstellen gewoon jongens uit Servië, Denemarken en Australië die dan een boevenpakje aan moeten en eigenlijk de straat niet op willen. Toen ze eenmaal de stad in kwamen keken ze wel hun ogen uit. Dan heb ik het ook over een jongen als Michel Vlap. Die speelt nu waarschijnlijk zo goed door mijn toedoen.”

GROOTSTE BLUNDER:
“Eerste wat in me opkomt is mijn vijfde wedstrijd betaald voetbal uit met Helmond tegen Eindhoven. De hele eerste wedstrijd was het hete kroketten. Serhat Koc schoot nog een bal door mijn benen, een slap schotje van 18 meter was het. Dat was echt mijn grootste blunder.”

GEEN VOETBALLER, DAN:
“Vind ik echt een moeilijke vraag. Ik heb altijd aan voetbal gedacht. Zal dan waarschijnlijk een keeperstrainer willen worden.”

IDOOL:
“Eigenlijk twee keepers: Gianluigi Buffon en Iker Casillas. Casillas omdat hij al vanaf zijn achttiende keeper werd bij de grootste club in de wereld. Buffon eigenlijk om alles. Het complete plaatje.”

FAVORIETE CLUB:
“Arsenal. Vooral uit de tijd van Henry en Bergkamp.”

MOOISTE STADION:
“Anfield. Daar ben ik al vier of vijf keer geweest. De sfeer is daar echt geweldig. Het gaat dan niet alleen maar over hoe het stadion eruit ziet.”

MOOISTE SHIRT:
“Het shirt van Argentinië. Met afstand.”

BIJGELOOF:
“Ik heb dat helemaal niet ben daar ook niet mee bezig. Het enige wat ik doe is wat drinken uit mijn bidon nadat wij hebben gescoord. Dat doe ik dan niet bewust.”

KAMPIOEN KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“Vind dat zo lastig. Voorafgaand had ik NEC gezegd nu heeft FC Twente de beste papieren.”

LAATSTE PLAATS KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE:
“Dat zou ik niet kunnen zeggen.”

MOOISTE MOMENT BIJ FC DEN BOSCH:
“De wedstrijd tegen FC Twente. De opening M-Side, de wedstrijd die we speelden, de ontlading. Je zou misschien zeggen de periodetitel maar deze wedstrijd staat me het meeste bij.”

TOEKOMST BIJ FC DEN BOSCH:
“Ik heb een contract tot de zomer met een optie daarin. Ik heb het super naar mijn zin. In de voetballerij weet je nooit hoe het gaat. Het streven is om de stap naar de Eredivisie met FC Den Bosch maken.”

EIGEN TOEKOMSTDROMEN:
“Ik zou ooit graag een stap naar het buitenland willen. Ik heb niet meer de illusie dat het in één van de grotere competities zal zijn. Maar landen als Amerika en Australië in die cultuur. Dat lijkt me heel gaaf om mee te maken”

WAT JE NOG KWIJT WIL:
“Ik wil de supporters complimenten hoe ze ons in mindere periodes ook blijven steunen en supporteren. Zowel tijdens als na de wedstrijd. Ik heb niet veel meegemaakt dat ik na een verloren wedstrijd toch werd toegezongen. Daar heb ik veel respect voor.”

Redding Van der Steen

Bron: FCDBFans.nl